Byggekostnadene tok ikke ferie

Veksten i byggekostnadene stoppet ikke med fellesferien. Statistisk sentralbyrås byggekostnadsindeks som ble lagt fram 10. juli, viste en ny oppgang på 7,9 prosent fra juni i fjor til juni i år. Materialkostnadene økte samtidig med 11,3 prosent.

Kostnadene for eneboliger av tre økte med 9,0 prosent, mens kostnadene for boligblokker steg med 6,1 prosent det siste året, viser SSBs byggekostnadsindeks for juni. Materialkostnadene for eneboliger av tre og boligblokker økte med respektive 12,5 og 9,5 prosent fra juni i fjor til juni i år.

Fra mai til juni i år steg byggekostnadene for boliger med 0,2 prosent, mens materialkostnadene økte med 0,4 prosent i samme periode, melder SSB.

Veksten i kostnadene for tjenester og produkter til byggebransjen medvirker nå til vekst i konsumprisindeksen som steg med 0,4 prosent fra juni 2006 til juni 2007. Prisene på produkter og tjenester tilknyttet vedlikehold og reparasjon av bolig økte med 6,7 prosent, og bidro dermed mest til veksten i konsumprisindeksen, fastslår SSB.

En kommentar til “Byggekostnadene tok ikke ferie

  1. Hoi Peter,Balen zeg, ik heb wel wat gemist ! Zag er goed uit. Prachtig geeibd. Hoop er volgende x wel bij te zijn. Jullie moeten genoten hebben !GroetenMarco

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *