Valchromat produseres i 11 fager. (Foto: Valchromat)

Gjennomfarget MDF

Hørt om Valchromat? Trefiberpanelene er konstruert for høy fysisk ytelse og trenger ikke etterbehandling.

Innimellom får håndverkere og snekkere bestillinger utenom det vanlige. Det kan være en kunde som ønsker spesialinnredning, et fargerikt kjøkken på mål eller hyller.

Kraftig og ferdigbehandlet

Valchromat ble først introdusert i 1998 for omfattende testing i møbler, i bolig- og kommersielle designprosjekter av teknikere, arkitekter og interiørdesignere. Året etter ble produktet lansert i Europa og i dag forhandles produktet av Oslo Finèrfabrikk.

(Foto: Valchromat)

Trefiberpanelene er gjennomfarget og konstruert for høy fysisk ytelse. Fibrene er individuelt impregnert med organiske fargestoffer og harpiks. Resultatet er paneler som er homogene og stabile i alle tre dimensjoner.

Mange bruker nå produktet til innredning av kjøkken og bad. Panelene er fuktbestandige i henhold til standard EN 321.

Hylle laget av designeren Benjamin Hubert. (Foto: Valchromat)

Produsenten oppgir at Valchromat har minimum 30 % høyere mekanisk motstand enn standard MDF, og sier at 19mm Valchromat har en densitet på ca.750kg/m³ målt mot heltre eik som har ca.690kg/m³.

Sammen med CNC-fresing kan Valchromat brukes på mange måter. (Foto: Valchromat)

Platene gir også mindre slitasje på verktøy ved bearbeiding og produksjon. I følge produsenten skyldes dette at de under produksjonen bruker en kraftig magnet som fjerner alt metall fra sponet, samt at sand skilles ut i en effektiv vaske- og kokeprosess før Valchromatplatene dimensjoneres og kappes til riktig format.

Bindemiddelet i platene fungerer også som smøremiddel og reduserer dermed slitasje på verktøy og maskiner.

Kan viderebehandles

Panelene er farget med organiske midler og inneholder ingen giftstoffer. Produktet er dermed «kjemisk inaktivt» slik at avgasser fra fra kanter og flater er ekstremt lav – støvet fra bearbeiding er ikke skadelig for utførende.

Panelene er godkjent for kontakt med matvarer. Overflatene er motstandsdyktige mot alle vanlige husholdningsmidler og kjemikalier, og kan derfor brukes til innredninger der renhet og hygiene er viktig.

Dekorativt panel. (Foto: Valchromat)

Panelene kan resirkuleres på vanlig måte og produseres av overskuddstre fra lokale skogbruk.

(Foto: Valchromat)

Hvis du ønsker å bearbeide panelene kan de overflatebehandles på lik linje med andre trebaserte materialer. Produktet er lite absorberende og trenger ikke store mengder lakk eller annet politur for å oppnå et godt sluttresultat.

Platene i Valchromat leveres «ubehandlet» i industriformatet 2500 mm x 1250 mm samt i andre dimensjoner med leveringstid. Platene produseres fra 8 mm tykkelse opp til 30 mm tykkelse.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *