De tre søsknene som nå eier og leder Norgeshuskjeden: Benn Båtvik, Dag Runar Båtvik og Kjellrun Haagensli.

Norgeshus rundet 35 år som landets største

Boligkjeden ble startet i motvind for 35 år siden, men Norgeshus regner med å komme trygt gjennom stormen, denne gangen også.

– Vi må se framover! Selv om boligbyggingen er langt nede nå, vet vi at oppgangen kommer og at det vil være et stort oppdemmet boligbehov. Det vil vi bidra til å dekke, forsikret administrerende direktør Dag Runar Båtvik på kjedens kongress i april.

Han fortalte at kjeden legger opp til å styrke forhandlerne på salg og markedsføring, tilby videreutdanning for tømrere til bas, og på andre måter satse på forskning  og utvikling, og på kjøp av boligtomter.

Dessuten satser boligkjeden på rehabiliteringsmarkedet som er omtalt her: Norgeshus rigger seg til ROT.

Størst i antall forhandlere

Administrerende direktør Båtvik kunne presentere to viktige milepæler som nylig ble passert. Norgeshus har nå 140 forhandlere rundt om i landet og er dermed for første gang størst i antall forhandlere. – Og enda er det flere som banker på, forsikret Båtvik.

I fjor passerte dessuten kjeden for første gang fire milliarder i omsetning. Det er en dobling på åtte år. Noe av økningen kommer av rehabilitering og offentlige oppdrag og noe stammer fra høyere materialpriser.

 

En historie om nøkternhet

Norgeshus-historien handler mye om familien Båtvik. Kjeden ble startet som Idecon av «sjølingen» Dagfinn Båtvik og noen få forhandlere, framgår det av historieboka Tore Strømøy har skrevet. Den ble lansert på kongressen i Tromsø.

Nå eies kjeden av de tre søsknene Dag Runar og Benn Båtvik og Kjellrun Haagensli.

Historien er preget av grunnleggerens nøkterne holdning om å arbeide hardt og ikke bruke mer penger enn man har.

Les også: Norgeshus Egersund gikk helt til topps

Administrerende direktør Dag Runar Båtvik med boka som Tore Strømøy har skrevet til 35 års jubileet.

Avverget oppkjøpsforsøk

Båtvikene har sånn tro på kjeden at de takket nei til Mestergruppens tilbud om oppkjøp i 2016. Tilbudet på 75 millioner kroner kom som svar på at Norgeshus nettopp hadde sagt opp den årelange innkjøpsavtalen med Mestergruppen og valgt Optimera i stedet, framgår det av historieboka.

Administrerende direktør Mikkel Sandvik i Mestergruppen konstaterer i boka at de ville lokke Norgeshusforhandlerne over og at det var en del av gamet, ren konkurranse.

 

Respekt for konkurrenten

I ettertid sier han at det står respekt av hva Båtvik har oppnådd med boligkjeden. – De gjør og har gjort en kjempegod jobb. Norgeshus har på mange punkter ligget foran. Andre har lært av dem og tatt etter, sier Sandvik i historieboka.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *