En lokal laftevariant fra Nordøsterdal. (Foto: Henning Olstad)

Laftekurs for ferske og erfarne

Henning Olstad som er lafter i tredje generasjon, inviterer kolleger med og uten lafteerfaring til laftekurs i Venabygd på ettersommeren.

– Kurset kan passe både for nybegynnere og mer erfarne tømrere fordi det skal handle om ulike laftemetoder, vanlig laft med kantet tømmer som er mest for nybegynnerne og mer avanserte laftemetoder som er kjent fra middelalderen, og som de mer erfarne kan ha noe å lære om, forklarer Olstad.

Henning Olstad er lafter som både faren og farfaren var. (Foto: Privat)

– Det handler om barkelaft og laft med rundtømmer av typen «rännknut» eller andre typer laft som deltakerne ønsker å spesialisere seg på. I dokumentasjon av lafting har vi funnet 400 forskjellige laftemetoder, og vi har prøver på 40 av dem her, forteller Olstad videre.

Sammen med Jon Bojer Godal og Steinar Moldal, har han  dokumentert ulike lafteteknikker gjennom ei årrekke. Foreløpig har arbeidet deres resultert i to bind av «Om det å lafte» som handler om teknikker, materialer og verktøy.

Kurset går over ei arbeidsuke midt i august. Det holdes på Jønnhalt i Venabygd i Gudbrandsdalen.

Arrangøren lover rimelige overnattingsmuligheter på stedet.

Les også: 81-årige Bojer Godal med ny bok om lafting

En kommentar til “Laftekurs for ferske og erfarne

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *