Samfunnsforsker Håkon Fyhn fra NTNU, daglig leder Gunn Iren Svendsen fra Jobzone og Are Søpstad, daglig leder i Trondhjems Byggmesterlaug. (Alle foto: Byggmesteren)

Uavgjort om innleie

Trondhjems Byggmesterlaug kjørte frisk debatt om hva innleie betyr for kompetansen, rekrutteringen og arbeidsmiljøet i håndverkerbedrifter.

Først ut i laugsmøtets debatt er forsker Håkon Fyhn.

Les også: Vikarer blir kasteballer

Fast ansettelse viktigst

Han står bak forskningsprosjektet «Crafting Climate Transitions from Below» ved NTNU, der man har undersøkt hvordan klimapolitikken arter seg blant håndverkere ute på byggeplassene.

– En dag la jeg merke til at ingen tenkte på håndverkernes rolle i klimapolitikken. Jeg ville vite mer om hva deres innsats betyr, for det er jo de som bygger husene, forklarer Fyhn.

Forskeren har dybdeintervjuet ca 70 håndverkere og lærlinger på små og store byggeplasser. Han skjønte fort at én ting var viktigst for gjennomføringen av «det grønne skiftet»: Fast arbeid.

Det som bekymrer håndverkeren er ikke tvil om egen kompetanse på energitiltak og gjennomføringen av disse – men om han har fast arbeid fremover. Da blir du ikke bedre i jobben.

Samfunnsutviklingen har ført til at byggebransjen har fått en overvekt av store firmaer uten egne ansatte. De er rene kontorbedrifter, forklarer Fyhn.

Disse bygger ingenting selv men arbeider kun med prising og ledelse.

Tar ikke ansvar

– Disse kontorbedriftene får stor frihet, mens håndverkeren mister sin. Konsekvensen blant håndverkerne er utrygghet, forteller forskeren.

I intervjuene møtte Fyhn lærlinger som gikk og gruet seg til svenneprøven, fordi de visste godt at lærebedriften aldri ville ansette dem videre etterpå. De hadde selv sett hvordan lærlingen før dem ble sendt ut i arbeidsledighet.

– De er alibilærlinger. En vi intervjuet skadet seg selv for å få utsatt fagprøven slik at han kunne forlenge læretiden, sier Håkon Fyhn.

– Vi trenger faste ansettelser i byggebransjen, både for å beskytte håndverksfagenes framtid, og for å nå målene om mer miljøvennlige bygg, sier Fyhn.

Fyhn har stor respekt for håndverkerbedrifter med faste ansatte. Dette er «varige fellesskap» der riktig praksis utveksles og forbedres daglig. Byggfeil unngås fordi egenkontroll og ansvar er positive verdier.

– De er avgjørende for å bevare og utvikle kvaliteten på håndverk. Dette vil sannsynligvis bli enda viktigere etter som byggene våre blir mer komplekse og fulle av teknologi. Dette gjelder også rekrutteringen til bransjen, sier Fyhn.

Rapporten til Fyhn anbefaler myndighetene å sørge for langt mer stabile arbeidsforhold i byggebransjen. Det tiltaket vil gi langt flere gode og klimavennlige bygg enn fine ord om grønne skifter og teknologi.

Så var det bemanningsbransjens tur til å svare ved Gunn Iren Svendsen, daglig leder for Jobzone i Trondheim. En tydelig dame som ikke har tenkt å ta ansvaret for problemene som Fyhn beskriver i byggebransjen.

Vi sitter i samme båt

– Egentlig burde jeg ha vondt i magen for å snakke om dette temaet – men det har jeg itt, for jeg veit at jeg står støtt! sier Svendsen og forklarer hvorfor hun og Jobzone har mer til felles med seriøse håndverkerbedrifter enn man skulle tro.

– I Trondheim er det nå 60 bemanningsbyråer som vi vet om. Av disse er ca 16 reviderte bedrifter som er medlem i NHO Service. Så har du alle de utenlandske entreprenørene som leier ut egen arbeidskraft direkte eller i ulike samarbeid.

Jobzone skvises like mye på pris og kvalitet som de seriøse håndverkerbedriftene, forklarer Svendsen.

– Vi har ikke noe mål om å fortrenge faste ansettelser og min policy er at norske tømrere og ungdommer ikke skal være hos oss. Vi leverer arbeidskraft der kundene har behov for fleksibillitet – sparker firmaer folk for å basere seg på innleie, så gjør dem en tabbe, sier Gunn Iren Svendsen.

Hun er grundig lei av å få skylden for den sosiale dumpingen som følger med ensidig fokus på lavest mulig pris i alle typer byggeprosjekter.

– Hver dag omtales vi i bemanningsbransjen som et nødvendig onde i mediene. Nå må man slutte å syte og klage og heller se på dette: Er det de få seriøse bemanningsbyråene som er problemet? Eller er det alle innkjøperne som skal ha den laveste timeprisen siden de vant nok en anbud med den laveste prisen, spør Svendsen.

Hun har mange ganger nektet å formidle tømrere til oppdrag fordi bestiller ville presse timeprisen nedover.

– Når de betaler 100 kroner i timelønn får de ukultur og ukvalifiserte, sier Svendsen bestemt.

Glad for nye innleieregler

Svendsen minner byggmesterne om at Jobzone følger likebehandlingsprinsippet – at innleide skal ha samme lønn og goder som faste ansatte i bedriftene. Dette inkluderer også opplæring og utvikling av kompetansen. Men alt for få byggherrer bruker innsynsretten sin til å sjekke at deres innleide får det de har krav på.

– Ukentlig kommer folk inn til oss og spør om jobb, fordi de arbeider under så dårlige kår. De får ikke lønna inn på egen konto eller må jobbe inn den «norske» delen av lønna på andre prosjekter i utlandet. Vi må spørre og ha tilsyn med dette, sier Svendsen og fortsetter:

– Fra nyttår endres Arbeidsmiljøloven og det er bra at det blir arbeidsplikt. Men det får konsekvenser for oss og dere. Vi må arbeide anderledes, sier Svendsen.

Rydde først, så skryte

Lederen i Jobzone Trondheim mener at byggebransjen må bli mer positiv om det skal rekrutteres flere norske ungdommer til byggfagene.

– Slutt å syt og se på oss som en fiende. Vi er inngangsporten til arbeid for mange unge, også norske som ikke finner sin plass i arbeidslivet med en gang. Ja, vi tar toppene, men er det feil? Mange av dere må velge mellom å ta veksten eller ikke, sier Gunn Iren Svendsen til byggmesterne.

Hun får svar og spørsmål fra en rekke av byggmesterne, særlig av Roy Skorstad som påpeker at dagens byggebransje er blitt så dominert av useriøse aktører, at man må bruke både sterke ord og virkemidler før man kan friskmelde den overfor neste generasjon.

– Tømreryrket trenger flere ungdommer og da må vi framsnakke bransjen. Men som styreleder i Byggebransjens Uropatrulje kan jeg si at først må vi ta tak i skitvasken, sier byggmester Roy Skorstad.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *