Montørene i entreprenørfirmaet Kai Andersen A/S har testet systemet og alle legger vekt på enkelheten. (Illustrasjonsfoto: Rockwool)

Artikkelen ble publisert for over 1 år siden. Tekniske egenskaper, priser og andre fakta kan ha endret seg siden publisering.

Nytt fasadesystem fra Rockwool

– Med fasadesystemet REDAir Multi unngår entreprenører og montører de fleste utfordringene som bruk av tradisjonelle systemer medfører, sier konsernet.

– Nå er det slutt på både å tilpasse isolasjonen i det bærende systemet, holde oversikt over mange ulike komponenter og bekymringer med senere vedlikehold av fasadens bærende system, skriver Rockwool.

Les også: BM 0916: Bedre isolasjon for nye krav og Svømmehall i Asker valgte fasadeløsning

Bygger videre fra REDAir Flex

REDAir Multi er et helhetlig system som gjør prosjektering og montering langt enklere.

Systemet inngår i produktfamilien ROCKWOOL REDAir der det ventilerte fasadesystemet REDAir Flex allerede har en befestet markedsposisjon i Norge.

Det ventilerte fasadesystemet REDAir Multi er et komplett system med lekter, beslag, isolasjon og skruer. Alt er tatt hensyn til – fra skisseutkastet hos arkitekten til monteringen og fasadens levetid. Målet er å forenkle byggeprosessen fra den første designideen til den siste skruen er satt inn – både når det gjelder tid og kompleksitet.

Redusert prosjekterings- og monteringstid

Løsningen leveres med egne beslag, skruer og isolasjon som gjør det enkelt for arkitekter å prosjektere med REDAir Multi. Det helhetlige systemet medfører også at montørene kun bruker omtrent halvparten så lang tid som ved montering av tradisjonelle fasadesystemer. Fasadeløsningen er derfor en god nyhet for utbyggeren, som kan ferdigstille bygget raskt og effektivt og få full utnyttelse av isolasjonen på et tidligere stadie.

– REDAir Multi gjør arbeidsprosessen fra prosjekt til ferdig bygg mye enklere. Systemets alt-i-ett-løsning passer godt inn og ønskes velkommen i byggebransjen, der tid er penger. Våre montører har testet systemet og alle legger vekt på enkelheten, forteller direktør Jørgen H. Mathiesen hos entreprenørfirmaet Kai Andersen A/S.

 

Monteringsfeil reduseres

Normalt forbinder man raske prosesser med risiko for feil. Slik er det ikke med REDAir Multi. Systemets komponenter, som er gjennomtenkt fra A til Å, minimerer rett og slett mulighetene for monteringsfeil.

– Vi har bestrebet oss på å ikke overlate noe til tilfeldighetene. Med REDAir Multi har vi utviklet et system der det nesten ikke er mulig å sette elementene feil sammen. Vi håper dette gir høyere tempo og mindre bekymring for feil i byggeprosessen, sier Hans Henrik Ter-Borch, produktsjef i ROCKWOOL Norden.

Han forteller at REDAir MULTI kommer på markedet i mars 2017 og kan kjøpes hos byggevareforhandlere over hele landet.

Vedlikeholdsfritt system

REDAir Multi er 100 prosent uorganisk og krever derfor ikke vedlikehold. Denne egenskapen harmonerer med ROCKWOOL-konsernets ønske om å gjøre både byggeprosessen og senere vedlikehold av bygninger enklere.
REDAir Multi er en del av ROCKWOOL-konsernets produktfamilie REDAir, som også inneholder fasadesystemet FLEX og LINK.

(Illustrasjon: Rockwool)

REDAir Multi består av galvanisert stålslekt med innebygget friksjonselement for innfesting i isolasjonen,  aluminiumsprofil for å justere og korrigere eventuelle skjevheter i fasaden, skruer, klips, festebeslag og glidebeslag.

Fasadesystemet er 100 prosent uorganisk, og derfor vedlikeholdsfritt, gir mulighet for fritt valg av fasadekledning og
større opprettingsmulighet for klimaskjermen. Har ingen begrensninger i byggehøyde.

 

 

4 kommentarer til “Nytt fasadesystem fra Rockwool

 1. I videoen så ser jeg dette festes til trevegg (plate), men hvordan er det å bruke dette systemet utvendig på mur- eller lettbetongvegger? Da blir det vel for eksempel mer plundrete å feste det hele?

  En annen ting. Fordeler og ulemper med dette systemet kontra utvendig pusset isolasjon på mur- eller lettbetongvegg?

 2. Hei Jon, da har vi svar til deg fra Torkel Wæringsaasen i Rockwool:
  Hei
  Systemet passer helt utmerket på bærende konstruksjoner av mur, lettbetong, tegl etc også. Det må bare benytte andre festeskruer tilpasset det underlaget. Disse skruene ligger også i sortimentet som vi tilbyr. På tegl og betong må det først forborres før skruen settes inn. På lettbetong etc så skrus den bare rett inn.
  I forhold til utvendig pusset isolasjon på mur og betong, så er det flere fordeler med systemet! Ønsker du en pusset overflate kan du f. eks montere VentiGuard fra Weber og pusse på den. Da oppnår du en luftet fasadeløsning med bl.a to trinn tetting hvilket gir en mer robust løsning ift fuktproblematikk.

 3. hei, ved bruk av dette systemet på eldre trehus, må man montere finerplater på eksisterende stenderverk? å jeg legger merke til på videoen att det ikke blir montert vindsperre utenpå isolasjonen? er ikke vindsperre en vesentlig faktor? takk for svar.
  mvh iwan schaper.

 4. Hei Iwan, teknisk spesialist i Rockwool svarer som følger (jeg mailer deg anvisningene):

  isolasjonen, ja. Krav til bakveggen er spesifisert i monteringsanvisningen for systemet – den finner du her. Ettersom systemet henger på friksjon, må bakveggen være plan. Ofte benyttes det da en OSB-plate mot eksisterende bindingsverk.

  Det er ikke nødvendig å benytte vindsperre på utsiden av REDAir-platene, men en må sørge for at den bakenforliggende konstruksjonen er lufttett i seg selv. REDAir kan benyttes uten vindsperre fordi densiteten til platene er så stor, at effekten av anblåsning blir nokså liten. Effekten av anblåsning er dog noe større i hjørnene, og det er årsak til at vi angir to ulike sett med U-verdier for systemet i systemets tekniske godkjennelse: én med vindsperre i hjørnene og med innsnevret luftespalte, og én helt uten slike tiltak (dvs. helt uten vindsperre). Jeg har lagt ved den tekniske godkjenningen. U-verditabellene jeg sikter til, finner du på side 2.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *