(Foto: Skatteetaten)

Småfeil bør ikke gi gebyr

NHO mener Skatteetaten ikke kan la småfeil ved personallistene føre til gebyr om etaten allerede har opplysningene de trenger.

I en rekke bransjer må det føres kontinuerlige personallister. Listen skal vise når de ansatte starter og avslutter arbeidsdagen. Listen skal føres på arbeidsplassen, og skal være tilgjengelig for kontroll i virksomhetens åpningstid, skriver NHO i en pressemelding.

A-ordningen må ha innvirkning på gebyrene

Mangelfulle personallister førte i 2014 til at Skatteetaten utstedte 1 500 gebyrer for overtredelser.

Over 13 millioner kroner ble krevd inn.

Nå mener NHO at den nye a-ordningen må få konsekvenser for disse gebyrene.

– Fra 1. januar 2015 får Skatteetaten opplysninger om hver eneste arbeidstaker hver eneste måned. Da kan ikke småfeil ved personallistene føre til gebyr hvis Skatteetaten allerede har opplysningene de trenger via a-ordningen, sier Petter Haas Brubakk, direktør for Næringslivspolitikk i NHO.

 

Urimelig for de lovlydige

NHO har derfor kontaktet skattedirektøren for å få ham til å gjennomgå kontrollpraksisen.

Les NHOs brev til Skatteetaten her.

– Personallister er et godt tiltak for å motvirke svart arbeid. Men bransjene melder om at gebyrer blir ilagt selv for småfeil ved personallistene. Det oppleves som helt urimelig for de som følger reglene etter beste evne, avslutter Brubakk.

Les mer om personallister på Skatteetatens nettsider

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *