Artikkelen ble publisert for over 1 år siden. Tekniske egenskaper, priser og andre fakta kan ha endret seg siden publisering.

Kommunalt sommel ga ulovlig garasjebygg

Enkelte beboere i Bø kommune i Vesterålen er for raske med å bygge. I det siste er to personer tatt for å bygge garasjer før tillatelse forelå. Nå lurer plan- og ressursutvalget på om de må forlange riving.

I det ene tilfellet var det kommunens landbrukssjef som satte opp dobbeltgarasje og utmarksbu før han søkte om tillatelse. I en annen sak er en garasje satt opp i det beboeren trodde var forståelse med kommunens plan- og bygningsetat. Han søkte om tillatelse i mai/juni, men opplevde at søknaden ble liggende utbehandlet til utpå høsten da garasjen sto ferdig.

– At ikke de behandler papirene før nå, snart et halvt år etterpå, er ikke mitt problem, mener beboeren, og legger til: – De kan jo ikke vente at folk går i årevis og venter på tillatelser, sier han til Vesterålen Online.

Støtte av ordføreren
Påtroppende ordfører Sture Pedersen gir ham delvis rett:
– Det burde vært mulig å gi et korrekt og hurtig svar administrativt med gode nok planer. Det å sette opp en garasje er jo ingen dramatisk sak, det må man kunne få et enkelt ja eller nei til.
– Men når det gjelder å bygge uten å søke, snakker vi selvsagt om noe annet, understreker Pedersen.

Rive eller ikke?
I kommunens Plan- og Ressursutvalg ble de to byggesakene utsatt i påvente av et kommunalt regelverk. Utvalget har i ett års tid ventet på regler som angir reaksjonsformer i slike saker. Høyres avtroppende medlem i Plan- og Ressursutvalget, Håkon Ulriksen, sier blant annet til Vesterålen online at kommunen kunne forlange de ulovlig oppførte byggene revet.
– I mange tilfeller kan du si at riving er et for sterkt virkemiddel, og at vi trenger noe midt imellom. Det er ingen saker som er like, og vi vil ha et lokalt tilpasset reaksjonsmønster, sier han.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *