Produksjonskapasiteten er vesentlig økt, men utslippene redusert.

Med elektrisk produksjon lanserer Gyproc ny produktserie

Gyproc lanserer en helt ny produktserie etter ombyggingen av fabrikken i Fredrikstad. Gyproc Klima har de samme produktegenskapene som før, men har et betydelig mindre CO₂-fotavtrykk.

– Den nye merkevaren Gyproc Klima gjør det mulig å kutte CO₂ betydelig, bare ved å velge riktige gipsplater. Dette er en gamechanger, sier administrerende direktør i Glavagruppen Andreas Fritzsønn i en pressemelding.

CO₂-avtrykket blir rundt 75 prosent lavere enn for alternative produkter. Tallet omfatter alle av CO₂-utslipp i forbindelse med produksjonen.

– Klima-serien vil gi merkbar effekt. Avhengig av hva slags bygg det er snakk om, og hvilke øvrige materialer som brukes, vil en overgang til Klima-plater alene redusere byggets totale CO₂-avtrykk med mellom en og sju prosent, sier salgssjef Norge i Gyproc og Glava, Bjørn Heggen.

Utenom det lavere CO₂-fotavtrykket og tilleggsnavnet Klima, vil produktene i Klima-serien beholde produktnavnene de hadde før, og egenskapene er nøyaktig de samme.

 

Investerte 300 millioner kroner

Mandag blir det offisiell åpning av den «nye» fabrikken i Fredrikstad. Innmaten i fabrikken er mer eller mindre ny. Ombyggingen fra å bruke naturgass til å drive fabrikken på elektrisitet har tatt tid, og bak ligger en investering på 300 millioner kroner.

Elektrifiseringen av fabrikken var helt essensiell da Gyproc så et behov for å øke produksjonskapasiteten i Norge. Klimaeffekten har rett og slett gjort det mulig å øke satsingen i Norge. Et godt samarbeid med myndighetene, og støtten fra Enova på nærmere 70 millioner kroner, bidro til at prosjektet ble satt i gang.

Årlig er produksjonskapasiteten økt med 40 prosent. Samtidig er det kuttet 16.000 tonn CO₂-utslipp per år. Uten elektrifiseringen ville produksjonsøkningen gitt 23.000 tonn CO₂-utslipp årlig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *