GR SPORT blir den nye toppmodellen i Toyotas Hilux-serie, (Foto: Toyota Norge)

Ny topptrimmet Toyota Hilux

GR SPORT leveres fra sommeren med kraftigere motor, 3,5 tonns hengerkapasitet og 1 tonns nyttelast.

Hilux GR SPORT er utstyrt med den kraftfulle Hiluxmotoren på 2,8 liter som ble introdusert i serien fra 2020, skriver Toyota Norge.

Kraftig motor og nytt fjæringsoppsett

Motoren utvikler 204 HK (DIN ) og leverer et dreiemomtent på 500 Nm. Den er satt opp med en sekstrinns, automatisk girkasse, skriver Toyota Norge. Eksklusivt for Double Cab-versjonen, har GR SPORT Hilux’ imponerende kapasiteter som er blant klassens beste:

Den kan kjøres med nyttelast på 1 tonn og trekke tilhenger med bremser opp til 3,5 tonn.

Nøkkelen til det nye fjæringssystemet er innføring av nye støtdempere og fjærer foran. Støtdempere med monotube-design har en større stempel­diameter som gir bedre demping, raskere respons og bedre varmespreding. De sørger også for at kvaliteten på oljen i demperen bevarer sine gode egenskaper ved kjøring under tøffe forhold.

Det nye oppsettet bidrar også til langt bedre kjørekomfort med rask respons på høyfrekvente vibrasjoner og forbedrede dempingsegenskaper som kontrollerer karosseribevegelser og eliminerer støt. (Foto: Toyota Norge)

Skruefjærene foran er stivere og både disse og de nye demperne er lakkert i rødt for å markere at de er utviklet for å passe Hilux GR SPORTs spesielle karakter. Disse forbedringene kommer i tillegg til de oppgraderingene som allerede er introdusert i den nye Hilux, inkludert finjusterte bladfjærer bak med nye støttelagre.

Sammenliknet med standard Hilux, gir disse endringen betydelige forbedringer i kjøreegenskapene, inkludert rattfølelse, rattrespons og under kjøring rett frem med mindre krenging og bedre grep på bakhjulene.

Påkostet og rallyinspirert

I kupéen er det nye sportseter foran med en kombinasjon av sort skinn og syntetisk semsket med røde perforeringer og kontrastsømmer. GR SPORT-merkingen finnes også på seteryggene, teppene, startknappen og den animerte grafikken på informasjonsdisplayet. Føreren kan bruke hendler bak rattet til manuelle girskift og pedalene er i perforert aluminium.

(Foto: Toyota Norge)

Utstyrsspesifikasjonene for GR SPORT er utvidet og inkluderer LED-lykter under visse forutsetninger, kombinasjonslykter, nøkkelfri sentrallås, startknapp, klimaanlegg med to soner, nedstigningskontroll og automatisk LS-differensial.

Den nye Hilux GR SPORT kommer til forhandlere i Europa sommeren 2022, skriver Toyota Norge.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *