Hilux Hybrid 48V blir kun tilgjengelig i Double Cab-utgave. (Foto: Toyota Norge)

Nye Toyota Hilux i hybrid 48V utgave

Toyotas nye Hilux introduserer elektrifisering til pickup-serien for første gang og kommer til Norge i 2024.

Den nye Hilux Hybrid 48V vil ankomme forhandlere over hele Europa i midten av 2024. og ombygde varebiler ankommer norske forhandlere i tredje kvartal, skriver Toyota.

Sterk og stabil hybrid pickup

Den nye Hilux Hybrid 48V får en lengde på 5,325 mm, bredde på 1,900 mm og en høyde på 1,815 mm, mens den tilbyr praktisk anvendelighet så vel som robust stil takket være en lasteplanlengde på 1,525 mm.

Toyota Hilux Hybrid beholder pickup-seriens hengervekt og nyttelast, med henholdsvis 3,500 kg og 1,000 kg.(Foto: Toyota Norge)

Som andre Hilux-utgaver, har Hilux Hybrid 48V, en rammekonstruksjon som gir en særlig holdbarhet og vridningsstivhet. Robuste bladfjærer og doble støtdempere i bakre hjuloppheng kombinerer off-road kapasiteten som forventes av en firehjulsdrevet arbeidshest med SUV-lignende kjørekomfort og håndtering.

Toyota Hilux Hybrid 48V vil ha det som produsenten mener er klassens beste bakkeklaring på 310 mm på Double Cab, og angrepsvinkel- og avgangsvinkel på henholdsvis 29 og 26 grader.

Ny 48V teknologi

Den kraftige 2.8 liter Hilux dieselmotoren har blitt forsterket ved tillegg av et 48V hybridsystem, spesielt designet for kravene til Toyotas allsidige pickup.

Motoren driver en kompakt motorgenerator ved hjelp av et beltesystem, som igjen lader det nye 48V litiumbatteriet, som er lite nok til å installeres under baksetene for å minimere påvirkningen på kabinplass og veier bare 7.6 kg. 48V-batteriet forsyner også kjøretøyets 12V-system gjennom en ny DC/DC omformer.

(Foto: Toyota Norge)

Som Toyotas fullhybrid-elektriske systemer, lades det nye batteriet under bremsing og regenererer bremseenergi som ellers ville gått tapt, samtidig som det også legger til ytterligere bremsekraft. Når det er ladet sender batteriet opp til 16 DIN hk (12 kW) av kraft og 65 Nm dreiemoment gjennom motorgeneratoren til motoren for å forbedre akselerasjon, kraft og effektivitet.

Motorgeneratoren er kompakt og designet for å tåle de harde arbeidsmiljøene som kommersielle kjøretøy opplever, mens motoren har blitt modifisert for å tilpasse seg hybridsystemet. En ny to-armet beltestrammer og sterkere beltemateriale bidrar til forbedret kjørbarhet og en stillere tur, samtidig som den beholder Hilux sin berømte holdbarhet.

Kombinert med motorgeneratoren yter den kraftige og Euro 6d-testede 2,8-liters dieselmotoren (DOHC, 16 ventiler), 204 hestekrefter (DIN hk) (150 kW) ved 3,400 omdreininger per minutt (o/min) og 500 newtonmeter (Nm) dreiemoment mellom 1,600 og 2,800 o/min.

Den er utstyrt med en common rail drivstoffinjeksjonssystem, en variabel dyseturbo og en vannkjølt varmeveksler. Utslippskontrolltiltak inkluderer en dieseloxydasjonskatalysator, et diesel-partikkelfilter, selektiv katalytisk reduksjon (SCR) og ureatilsetningsinjeksjon/AdBlue.

I likhet med eksisterende Hilux, Land Cruiser og PROACE kjøretøyfamilie, er Hilux Hybrid 48V kompatibel med HVO100 diesel, et ikke-fossilt drivstoff laget av 100 prosent fornybare kilder.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *