El-varebilen har en nyttelast på 645 kg. (Foto: BYD, RSA)

Rimelig elvarebil

Første modell i Norge fra kinesiske BYD er T3, en elektrisk og rimelig varebil for håndverkere.

Kinesiske BYD (står for Build Your Dreams) har de siste årene solgt over 750.000 batterielektriske biler, noe som gjør de til en av verdens aller største produsenter av elektriske kjøretøy. BYD T3 vil være den første modellen som ruller ut på europeiske veier, skriver den norske importøren RSA.

Les også: Enova kutter støtten til mange elvarebiler

Et rimeligere alternativ

T3 har en klasseledende rekkevidde på inntil 310 km (WLTP), smarte lagringsløsninger med et varerom på 3,5 m3 og 8 års batterigaranti – dette til en introduksjonspris på kun 324.900,- før ENOVA-støtte.

(Foto: BYD Thailand)

El-varebilen har en nyttelast på 645 kg. Med blant annet topphengslede bakdører topphengslet bakdør og skyvedører på begge sider av bilen, er alt lagt til dette for at du som håndverker enkelt kan håndtere materialer inn og ut av bilen. Dette er en ypperlig arbeidsbil med romslige lagringsmuligheter.

T3 har en batterikapasitet på 50,3 kWt som kan lades fra 30 til 80 prosent på 30 minutter med DC-hurtiglader (CCS).

Kan leveres raskt

– Vi er glade for å endelig introdusere BYD T3 i Norge. Markedet for elektriske varebiler er i stor vekst, og vi har stor tro på at dette er en el-varebil som møter den økende etterspørselen etter rene, nullutslippsvarebiler. Ettersom Norge er verdens mest elektrifiserte bilmarked, har vi troen på at T3 vil passe godt inn i dette voksende el-varebilmarkedet. BYD har raskt opparbeidet klasseledende ekspertise innen oppladbar batteriteknologi, og vi ser frem til å utvikle dette samarbeidet, sier salgssjef i BYD, Simen Wøien Christensen.

Lasterommet til BYD t3. (Foto: BYD Thailand)

Med et stadig voksende forhandlernett, vil BYD levere biler over hele landet. BYD-modellene skal selges gjennom både RSA sin egen forhandlerkjede RSA BIL, og en rekke andre forhandlere og forhandlergrupperinger. Se oversikt over forhandlere her.

– Vi har biler tilgjengelig for rask levering, legger Christensen til.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *