Seksjonsleder Jan-Terje Strandås og avdelingsleder Trude Fridtfjorsen inviterer til Plan- og byggesaksdag 10. november. (Foto: Rana kommune)

Rana inviterer byggebransjen til dialogmøte

I vinter rettet aktører i byggebransjen kritikk mot Rana kommune for manglende dialog. Nå har kommunen laget en handlingsplan og inviterer til sin første Plan- og byggesaksdag slik at partene kan få snakket ut.

Plan- og byggesaksdagen blir avholdt på Scandic Meyergården tirsdag 10. november og er et av flere tiltak for å bedre dialogen, dele kunnskap og skape en felles forståelse for regelverket, skriver kommunen.

Les også: Ta bestillerne av svart arbeid

Har laget handlingsplan

– Gjennom en rekke avisartikler i vinter fikk avdeling for areal og miljø kritikk fra bransjen for blant annet lang saksbehandlingstid og manglende dialog. Som et resultat av dette har vi utarbeidet en handlingsplan for å sikre bedre dialog og felles forståelse. Det er også bakgrunnen for at vi inviterer bransjen til en lokal Plan- og byggesaksdag 10. november. På programmet står flere aktuelle tema. I tillegg vil det bli god tid til dialog og bli kjent, sier avdelingssjef Trude Fridtjofsen.

Årlig arrangement
Plan- og byggesaksdagen håper kommunen kan bli et årlig arrangement.

– I år har kommunen satt opp programmet med aktuelle tema. For senere arrangement ønsker vi at bransjen blir med og tar en aktiv rolle i utformingen av programmet. Slik vil vi kunne lære mer av den og hvilke forventninger bransjen har til oss, sier seksjonsleder for byggesak Jan-Terje Strandås.

På grunn av koronarestriksjoner vil det kun være plass til 200 personer og påmeldingsfrist er 2. november.

Interesserte kan melde seg på her.

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *