1970-tallshuset i Askim er ett av pilotprosjektene for det nye fasadeelementet.

Enova tror på nytt fasadeelement

– Enova har store forventninger til Glavatechs nye fasadeelement og har bevilget 3,5 millioner kroner i støtte til utvikling av det, skriver produsenten i en pressemelding.

– Enova mener fasadeelementet Front vil kunne bidra til å redusere barrierer mot energioppgradering hos boligeieren, og gi stor nytteverdi for både boligeier, byggebransjen og samfunnet, sier Anna Theodora Barnwell, markedssjef bygg og bolig i Enova i pressemeldingen.

Viktig å etterisolere

– Etterisolering og oppgradering av eldre boliger er viktige tiltak for å få flere til å øke energiambisjonene, og for økt innovasjon i byggsektoren som bidrar til redusert energi-, effekt-, og klimabelastning. Industrialiserte løsninger kan bidra til at helhetlige oppgraderingsprosjekter blir konkurransedyktige, mener hun.

Les mer om fasadeelementet her

Les også: 1970-tallshus etterisolert til TEK17

Glavas kontrobygg i Askim er nå kledd med de nye fasadeelementene i Glavas egen farge.

Skal være i front

Fasadeelementet er foreløpig brukt i en pilotbolig og i kontorbygget til Glava i Askim i Østfold. Nå er det døpt til «Front», og daglig leder Ole-Jacob Huuse i Glavatech mener navnet representerer både produktet og utviklingsprosjektet det springer ut av.

– Navnet gir en veldig tydelig beskrivelse av hva dette produktet er: Et fasadeelement som blir den nye fronten på huset eller kontorbygget. I tillegg er jo dette en helt ny måte å energioppgradere hus på, der man får et enklere og raskere system for både etterisolering og ny fasade. Målet for hele prosjektet var å gå foran – å være i front, sier Huuse.

Glavatech som før het BoligEnøk satser nå på flere pilotprosjekter før fasadeelementet er klart for det vanlige markedet, framgår det av pressemeldingen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *