Arbeidene med eneboligen i Skien er beregnet ferdig i neste måned.

10 bolighus i fasadepilot

10 private bolighus rundt om i landet er med i det utvidede pilotprosjektet med fasadelementer fra Glavatech.

Elementene er lagt på et bolighus og Glavas kontorbygg i Askim, før boligeiere over hele landet ble invitert til et utvidet pilotprosjekt. Nå er 10 hus plukket ut, og arbeidene er i gang med det første i Skien i Telemark, forteller produsenten i en pressemelding.

Les også: 1970-tallshus etterisolert til TEK 17

Tester ytterkledninger og boligtyper

Med så mange boliger blir dette test av flere ytterkledninger på fasadeelementene.
– I praksis er ytterkledningen valgfri, reklamerer produsenten. Det kan være treplater med utfrest overflatemønster eller vedlikeholdsfrie plater.

Sånn skal eneboligen se ut når den er ferdig om en måneds tid.

I det utvidede pilotprosjektet er det boliger fra hvert av tiåra mellom 1950 og 1980.

– Utgangspunktet er ganske forskjellig, men det de har til felles, er at de ikke er i nærheten av å tilfredsstille dagens energikrav. Det gjør vi noe med. I tillegg har vi sammen med huseierne tatt hensyn til husenes egenart og omgivelser i valget av hva slags uttrykk de skal få, sier Ole-Jacob Huuse, daglig leder i Glavatech.

 

 

Luftet fasadeelement

Front er et luftet fasadeelement med isolasjon og ytterkledning. Det er ikke større enn at én mann kan håndtere det alene, skrus rett på Plywood-plater og har egne løsninger for å klikke på plass vinduer.

 

Kortere monteringstid

Enkel montering gjør at man reduserer arbeidstida for å energioppgradere en vanlig enebolig med rundt 50 prosent. Hvor mye energi som kan spares, varerier fra hus til hus Som en tommelfingerregel kan man i hvert fall halvere netto energibehov. På det aller første testhuset i Askim, kom det ned i en tredel, heter det i pressemeldingen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *