(F.v) Prosjektleder Tor R. Molzau i A Bygg, Country Manager Malthe Slemming i Dalux, daglig leder Jan Vada, KHMS-sjef Anita Persvik og prosjektleder Morten Raugstad. (Foto: Dalux)

Artikkelen ble publisert for over 1 år siden. Tekniske egenskaper, priser og andre fakta kan ha endret seg siden publisering.

A Bygg reduserer papirbruken

Den Oslo-baserte totalentreprenøren satser på digitalisering og inngår en avtale med Dalux om levering av BIM-verktøy til sine byggeplasser.

Avtalen innebærer blant annet at dokumentasjon i forbindelse med kvalitetskontroller på A Byggs byggeplasser fremover skal håndteres via håndholdte enheter som mobiltelefon eller nettbrett.

Les også: På rett vei med BIM i Veidekke

– Vi oppnår en lang rekke fordeler

Overgangen fra penn og papir til Dalux Field medfører i tillegg at A Byggs prosjektledere og anleggsledere fremover kommer til å bruke BIM aktivt på befaringer.

– For oss er det viktigste ved implementeringen av nye digitale løsninger at det gjør arbeidet vårt enklere og at det i siste instans også bidrar til et bedre resultat for våre kunder. Forut for vår beslutning har vi testet ulike løsninger, og anvendt Dalux Field på et prosjekt i to måneder. Resultatene fra vårt pilotprosjekt viser at vi oppnår en lang rekke fordeler ved å digitalisere utvalgte arbeidsprosesser på byggeplassen,  sier KHMS-sjef Anita Persvik i A Bygg.

A Bygg AS planlegger, prosjekterer og gjennomfører byggeprosjekter i det sentrale Østlandsområdet, og omsatte i 2016 for ca. NOK 448 millioner eks mva. Bedriftens seneste digitale satsning er et ledd i en kontinuerlig prosess rettet mot å optimalisere interne prosesser og å styrke samspillet med eksterne samarbeidspartnere.

 

Et synlig resultat

Hos Dalux er man glade for det nye samarbeidet, som er et av de første synlige resultatene på den danske virksomhetsetableringen i Norge ved årets begynnelse.

– Selvom vi har levert til det norske markedet i mer enn fem år, kan vi merke at det er en stor forskjell at vi nå er lokalt til stede med et kontor i Oslo, med mulighet for lokal support i hele Norge, sier Malthe Slemming som er Country Manager for Dalux i Norge.

– A Bygg er en av de første vi er kommet i kontakt med etter etableringen, og vi er glade for deres beslutning om å digitalisere deres dokumentasjon og kommunikasjon på byggeplasser med et av våre verktøy, avslutter Slemming.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *