Tømrerne i Haakull & Ersland mestrer presisjonsarbeid i høyden.

BM 0417: Et ærefullt oppdrag

Å bygge byens nye kirke er en særlig ære. Besøk hytta i Sirdal med pyramidetak, møt unge byggmestere som lykkes stort i Gjerdrum og se hvordan et fredet uthus på Røros fikk et nytt hus innvendig – i BM 0417 som er på vei til alle abonnenter.

– Det har vært mye høyt og bratt arbeid i vekslende vær, sier formann Odd Helge Vågen i Haakull & Ersland om arbeidet med nye Kopervik kirke.

Bli med til Karmøy og se hvordan tømrerne løste utfordringer som tung takskifer og monteringen av ti tusen meter med furuspiler!

Dette er den tredje kirken som byggmesterbedriften fra Skjold oppfører.

– Vi har ikke hatt innvendige stillaser, men har jobbet fra to lifter. Det er så bratt inne i kirkerommet at det stiger nesten halvannen meter for hver meter du går inn, sier hovedverneombud Åsmund Skumsnes.

 

Vil du gjerne lese denne reportasjen?

Nå kan du enkelt bestille ditt gratiseksemplar av Byggmesteren her.

Andre spennende saker fra aprilutgaven er:

Lærebedrifter utfordres av fireårige YSK-linjer

Elever fra byggfag med spesiell studiekompetanse trenger mye lengre praksis- og læretid enn lærlinger fra «tradisjonelle» byggfag. Mange blir heller ikke fagarbeidere, men går videre til ingeniørstudier. Men dette er  motiverte elever som både skoler og bedrifter vil ha og hjelpe fram.

Byggmesteren vil fremover se nærmere på hvordan små og store lærebedrifter opplever ordningen med elever fra YSK og TAF linjene.

 

Ikke en eneste rett vinkel

– Det har vært en glede å kunne jobbe med tradisjonsrik bygningskultur og gjennomtenkt utnyttelse av trestokken, sier byggmester Kjell Høie. Firmaet har lenge utmerket seg med tradisjonshåndverk av høy kvalitet og nylig vant firmaet Bygg og Bevar prisen for innsatsen.

Øverst i Sinneslia i Sirdal har tømrerne i HøieUeland løst en spenstig konstruksjon: Hytta er bygget i furu, er reist på en ramme av tre kraftige limtrebjelker og ligger så langt ute på den kileformede tomta som mulig.

 

Kirkebygg i Bacheloroppgave

Et av de mest spesielle prosjektene på Bygningsvernsenteret til Rørosmuseet, er bygging av en kopi av Hiortkirka fra 1765. Den bygges med øks og grove materialer som da originalen ble bygd for 250 år siden. Møt tømrermester Jostein Utstumo og bygningsantikvar Kolbjørn Vegar Os som har mye å fortelle om dette fagarbeidet.

 

BM 0417 – 56 sider nyheter, kommentarer og produkter for deg som vil vite hva som skjer innen bygg- og tømrerfaget akkurat nå.

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *