- Det kan være en fordel å ta inn lærlinger som er mer modne, mener voksenlærling Daniel Solli Dageid og byggmester Håkon Thomassen.

BM 0515: Lykkes med vekslingsmodellen

God fagutdannelse kan tas på mange måter! I temanummeret ser vi hvorfor Bergen lykkes med vekslingsmodellen og hvordan du blir byggmester på kveldstid. Møt Hovdens beste hyttebygger, passivkirken i Våler og et pustende sponhus i BM 0515 som er på vei til alle abonnenter.

Det viktigste er ikke alder – men hva du vil.

I dag skjer mye av den beste fagutdannelsen i bedriftene. Her utdanner unge lærlinger, erfarne tømrere og ambisiøse byggmestere seg videre i faget. Det koster tid og krefter, men lønner seg stort for elevene og bedriftene.

I Byggmesterens temautgave ser vi nærmere på flere av utdanningsløpene som gir gode resultater.

Vil du gjerne lese denne reportasjen?

Nå kan du enkelt bestille ditt gratiseksemplar av Byggmesteren her.

 

Andre spennende saker fra maiutgaven er:

Skjermbilde 6_web

Bygger eksklusivt på trang tomt

– Dette ble en fortetting i ordets rette forstand, forteller Byggmester Frode Lomeland i Kristiansand. Familiebedriften gjør det godt innen flotte eneboliger og her må alle bidra. Selv elsker byggmesteren den aktive delen av arbeidet så mye at han bare er en dag i uka på kontoret.

 

Skjermbilde 4_web

Sunnere boliger for flere

– Byggebransjen må utfordre «energisparingstvangen» og la husene puste. Hvis teknikken får styre oss, er det bare godt for tall, ikke folk, mener arkitekt August Schmidt. Hans nye trehus på 120 er enkelt, nytenkende og rimelig å oppføre. Bli med inn!

 

Skjermbilde 8_web

Antikvarisk håndverk

– Enten må man værte rik eller få støtte om man skal sette i stand slike bygninger, sier antikvarisk håndverker Sjur Åsgård. På Langen gård i Dalsbygda er han i full gang med å redde tømmerstua, med god hjelp fra Kulturminnefondet.

 

Skjermbilde 2_web

BM 0515 – 60 sider nyheter, kommentarer og produkter for deg som vil vite hva som skjer innen bygg- og tømrerfaget akkurat nå.

Skjermbilde 7_web

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *