Arbor ligger i vakre omgivelser – midt i Norge. (Foto: Arbor Gruppen)

Arbor kjøper Esset-boet

Produksjonen vil fortsette som før, de fleste ansatte beholder jobben og Arbors kunder er sikret levering av deres MDF-interiørprodukter.

Arbor skriver i en pressemelding at de 29. desember kjøpte aktiva fra konkursboene i Esset-gruppen i Kragerø, som meldte oppbud i uke 51 i 2014. Produksjonen vil fortsette som før og driften gå som normalt fra 5. januar 2015.

Esset-gruppen omfattet blant annet Esset Panel, Esset Dekor, Bakken Import og Bakken Eiendom og hadde ved konkursåpningen 28 ansatte. De fleste ansatte vil beholde jobbene sine etter Arbors oppkjøp, men siden Arbor må effektivisere driften og ved funksjoner som i dag finnes i begge organisasjonene, vil noe reduksjon av staben være naturlig, heter det i pressemeldingen.

Stabil leverandør

– Vi har hatt en meget god dialog med bostyret og hovedkreditor Sparebanken Sør, som har bidratt sterkt til at vi så hurtig kan presentere en positiv løsning etter Esset-konkursen. For de fleste ansatte betyr dette at de får fortsette i sine jobber uten avbrudd og at de aller fleste nå vil få trygge, varige arbeidsplasser.

– Vi er også svært fornøyde med at Arbors mange kunder unngår problemer og nå er sikret stabil levering av våre populære MDF-interiørprodukter – uten avbrudd, sier direktør Bjørn M. Jarmund i Arbor-Gruppen.

Må se på produktene

Arbor skriver videre at i praksis vil eiendommer, maskiner og driften ved tidligere Esset Panel AS og Bakken Eiendom AS, nå bli overført til Arbor-Kragerø A/S, som vil sysselsette de de fleste ansatte.
Produksjon av panelproduktene vil fortsette som før i selskapet mens dekorproduktene vil få ett sterkt fokus på lønnsom produksjon og at utvikling av nye produkter vil skje etter hva markedet etterspør og er villig til å betale for.

Arbor-Eiendom Kragerø A/S har overtatt det nye fabrikkanleggets bygg der Esset Dekor AS hadde sin produksjon, havn og havnelager med tomtene disse byggene står på. Her vil også deler av produksjonen gå som før, men vi vil ha et sterkt fokus på at all produksjon skal være lønnsom. Noen produkter vil sannsynligvis utgå fra sortimentet, avslutter Jarmund.

 

Arbor er Norges første sponplatefabrikk og ligger i Hattfjelldal kommune i Nordland. Arbor er grunnlagt i 1957 og er nå en topp moderne sponplatefabrikk med en omsetning på ca 250 mill. kr og ca 75 ansatte. Vi produserer sponplater til alle typer bygg og til møbelindustrien, og markedsfører og distribuerer Arbor Panel interiørprodukter i MDF og Arbor Baderomspanel.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *