Som kjededirektør følger ikke Holm showet fra sidelinja. (Foto: Bygger´n)

Bygger´n vokser og gror godt

– Året har gitt oss en vekst på 7,5 %, fem nye medlemmer og syv nye forhandlere av Hiba Hus, sier kjededirektør Christine Holm.

Byggmesteren har tatt turen til Bygger´ns proffmesse for å møte kjededirektør Holm og myse på noen av de mange produktnyhetene hos messens utstillere.

Les også: Mye å se for 700 proffkunder

Det vokser og gror

– 2016 ble et travelt år med mye vekst og aktiviteter, samtidig som vi har hatt sterkt fokus på utviklingsprosjekter som Bygger´ns nye netthandelsløsning som lanseres nå, sier kjededirektør Christine Holm.

De nye forhandlerne i Bygger´n er Os Vest (ny sentralt eid forhandler), Aukra (tidligere Byggmakker), Ramberg i Lofoten, Rørvik (begge tidligere Malia) og Moi (tidligere Byggi).

Nå kan Bygger´n se mot 2017. Der venter stadig flere nettkunder.

– Den digitale omveltningen med netthandel og nye løsninger er blitt en solid bærebjelke. Mye av markedsføringen vår går nå gjennom direkte digitale kanaler, forklarer Holm.

dscf5465_web
– Da jeg begynte i byggevarebransjen for ti år siden, sa folk at det ville bli færre aktører. Men vi er blitt flere, sier Holm.Strategiske samarbeid er blitt stadig viktigere for små og store aktører i byggevarebransjen. Bygger´ n er ikke noe unntak.

– Nå er vi veldig glade for alliansen vi har med Løvenskjold, der vi har samarbeidet om innkjøp i 14 år. Sammen med dem representerer vi en sluttomsetning på 9 milliarder. Det styrker oss, akkurat som vårt europeiske innkjøpssamarbeid i Euro-Mat. Her lærer vi mye og får viktige impulser som bidrar positivt til vår egen utvikling, sier kjededirektøren

dsc_0189
Kveldens prisvinner: Helgeland Bygg (fra Bygger’n Brønnøysund) ble stemt frem av leverandørene som den mest engasjerte proffkunden. Tilstede for å motta prisen var Einar Pedersen, Joacim Holmstrand, Stig Morten Berger og Thor Reiersen. (Foto: Bygger´n)

Vil kjøpe ferdig resultat

Norge var et land med selvbyggere. Nå følger privatkundene etter resten av Europa, der tidsklemma og mindre praktisk erfaring gjør at færre kjøper byggevarer for å løse oppgaven selv.

– Stadig flere vil ha ferdig utført. Tilbudet om dette har vi, men dette må Bygger´n markere seg enda tyngre på fremover, sier Holm og utdyper

– Kundene leter etter noen som kan gjøre jobben for dem: Den gode håndverkeren! Da må Bygger´n være et bindeledd mellom håndverkeren og kunden, for håndverkeren er mye ute. Da er vi et kontaktpunkt. Dette blir bare viktigere, selv om byggevarebransjen har satset på dette lenge. Fremdeles har vi mange selvhjulpne privatkunder, men om vi ser ti år tilbake så har ca ti prosent av privatmarkedet flyttet seg over til proffene på den tiden. Så dette er en viktig utvikling som bare fortsetter, mener Holm.

 

Over på netthandel

To av de meste sentrale oppgavene for Bygger´n i år har vært den nevnte nettbutikken for proffkundene og driftssystemet. Bygger´n er en kjede som består av 39 sentraleide butikker og 60 lokale butikker. Da blir det mange systemer som skal koordineres. Holm er gleder seg til å se resultatet av alt arbeidet:

– Netthandelsløsningen gir adgang til kjøp av alle produkter fra vårt vareregister som er basert på NOBB. I tillegg til å hente standard byggevarer, så kan bestiller også legge til sine egne timer, transport, rekvisita – ting som ikke tas ut i butikkene våre, forklarer Christine Holm.

dsc_0085
I den nye e-handelsløsningen bestemmer proffkunden selv hvilken pris som skal gis ut, altså hvilket påslag som skal tas. Tilbud kan vises med ulike prisoppsett eller samles i en totalsum. Bilder og FDV-dokumentasjon kan legges ved. (Foto: Bygger´n)

– Over 60 butikker er med nå i oppstarten. De får et system med mye god produktinformasjon samt fine og selgende bilder – det butikkene behøver for å lykkes! sier kjededirektøren.

bilde2
Kveldens prisvinner: Essve fikk prisen for beste messestand etter stemmer fra medlemmer og proffkunder. Thomas Sundhaugen, Roger Thorsen og Thomas Erlingsen tok vel imot premien fra Christine Holm. (Foto: Bygger´n)

Må inspirere alle kunder

Holm ser stadig ut av landet for å se nye muligheter og trender. Fortsatt er Norges byggevaremarked litt preget av «selvbyggerne». I Europa ser kjededirektøren en tydelig forskjell fra norske butikker:

– Den største forskjellen er nok at proffmarkedet styrer mye mer i Europa. Butikkene er som regel mer spesialiserte – enten er de et proffsenter eller en butikk for private, ikke en mellomting som her til lands, sier Holm.

– Det norske byggevarebutikker og europeiske har til felles, er at vi fortsatt har en vei å gå for å inspirere sluttbrukeren. Selv om det er fagmannen som handler inn, så må vi treffe og inspirere bestilleren best mulig.

– Byggern må vise dem løsningene. Det er det bestiller vil ha, sier kjededirektør Christine Holm og vender tilbake til sine på proffmessa.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *