Vinduer med tre lags glass utgjør under 15 prosent av vindusprodusentenes omsetning i 2014.

Forbereder nye energikrav til TEK 15

Direktoratet for byggkvalitet forbereder nye energikrav som skal følge med TEK 15. Nå søker direktoratet etter utredere.

I en utlysning som er tilgjengelig på doffin.no, søker direktoratet etter firmaer som kan utrede de framtidige energikravene.
Direktoratet slår fast at nye regler i TEK 15 vil gi skjerpede energikrav, basert på både kjente og nye tiltak.

I utredningen vil direktoratet blant annet ha svar på hvordan dagens energiregler fungerer, og om regelverket blir riktig forstått og etterlevd.

 

Lokal klimatilpasning?

Utredningen skal blant annet drøfte om nye krav bør tilpasses lokale klimaforskjeller og om forskriftskravene bør knyttes tettere mot klimaeffekten av energibruken.

Utredningen skal videre vurdere konsekvenser av de foreslåtte regelverksendringene, der blant annet kostnader, inneklima og risikofaktorer skal vurderes, forklarer direktoratet i utlysningen.

 

Les hele  utlysningsteksten på doffin.no

En kommentar til “Forbereder nye energikrav til TEK 15

  1. I Grimstad er det ne5 noen som har bygd (litt f8de i kommunen) boeilgr i garasjer fra Igland garajen. De har fe5tt nytt hus fiks ferdig for ca 400 000kr. Det blir ca 180m2 boflate mer eller mindre.De graver og bygger en kjeller pe5 70m2 i leca. Det er vanlige billige Leca blokker (ikke iso). De setter pe5 en 70m2 garasje som de isolerer med 10 cm isolasjon og legger inn bad og kjf8kken selv. De kobler til vann selv (han ene er rf8rlegger) fra ei rf8nne som de har bygd 6 garasjer til. Det ste5r oppff8rt som flerbolig men har aldri blitt sjekket.I kjelleren har de bod, hjemmekino og varmtvannstank og sentralstf8vsuger. I 1 etg har de stue, bad og kjf8kken. I 2 etg har de soverom. I 1 etg har de en varmepumpe som er luft til luft. Alt inkludert kjf8kkeninnretning osv er ca 400 000kr med en del arbeid selv.Dette er noe alle klarer lett. Men pga ulovligheten med dette har de ikke fe5tt le5n i bank. De har le5nt av bekjente osv.Det kommer sikkert til e5 komme sak i avisene og TV om dette i lf8pet av en viss tid. Det er vel begrenset tid ff8r kommunen finner ut av dette.Skal de be 6 sme5barnsfamilier flytte ut av boeilgr de selv eier? Som ikke er til sjenanse for noen? Som de er fornf8yde med selv?Det er klart at dette ser ut som en fristende lf8sning ne5r vi andre me5 ut med 3-4 mill for et nytt hus. Vel e5 merke noe stf8rre.. men ikke Sc5c5 mye stf8rre.At de me5 betale noe mer for strf8m over tid fe5r se5 ve6re. Det fungerte greit for de i vinter med 25 minus, og stort kaldere blir det ikke pe5 sf8rlandet uansett.De blir gjeldfrie ff8r 2016, mens jeg me5 betale til 2046. Latterlig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *