Det koster å la vær å holde seg til den smale vei innenfor lovverkets bestemmelser. Det fikk en byggmester i Arendal erfare etter momsunndragelse og andre lovbrudd som dommeren mente fortjente 25.000 kroner i bot.

Unndro moms – byggmester dømt

30 dagers betinget fengsel og en bot på 25.000 kroner syntes Aust-Agder tingrett var en passende straff for en byggmester som ble dømt for brudd på merverdiavgiftsloven, bokføringsloven og ligningsloven.

Byggmesteren innrømmet kun bruddet på bokføringsloven. Det var for oppdrag i perioden 2006–2007 at byggmesteren ikke oppga merverdipliktig omsetning på over en million kroner, og dermed unndro 234.300 kroner i moms.

 

Felt av fakturanummer

Byggmesterens prosjektregnskap var mangelfullt og kontraktene for oppdragene har han ikke tatt vare på. Dessuten hadde flere av de utgående fakturaene fra byggmesteren det samme fakturanummeret.

 

«Retten finner det bevist utover enhver rimelig tvil at tiltalte med vitende og vilje ikke oppga innbetalingene i verken omsetningsoppgavene eller selvangivelsen, slik at tiltalte har handlet forsettlig», skriver dommerfullmektig André Adolfsen i dommen, som er omtalt i Agderposten.

En kommentar til “Unndro moms – byggmester dømt

  1. Her synes jeg byggmesteren fra Arendal slapp veldig billig. Dette høres jo ut som dokumentforfalskning ved å ustede flere faktura å samme fakturanr. og unnlate å bokføre inntekten for en hel million. Svindler for 1 million og slipper unna med kr. 25.000 i bot og 30 dager i fengsel. Det innebærer jo over kr. 30.000 pr. dag. Ikke rart det foregår mye svindel.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *