Rørlegger Morten Bergseng (t.v.) og prosjektansvarlig Allan Gloinson fryder seg over en vellykket vanntettest av toppmembranløsningen i BVN-badet 2011. (Foto: FFV)

Vasser på tett membran

Halvveis i rehabiliteringen av et demonstrasjonsbad kan rørlegger Morten Bergseng og prosjektansvarlig Allan Gloinson koste på seg et fotbad samtidig som de konstaterer at membranen på gulvet holder tett. Badet utføres etter våtromsnormen.

Byggebransjens våtromsnorm, BVN, er en frivillig standard for bygging av våtrom, både nye og rehabiliterte. De som utfører byggearbeidene må ha gått igjennom et kursopplegg som gjør dem kvalifiserte til å jobbe etter denne normen, som stiller strengere krav enn teknisk forskrift i plan- og bygningsloven gjør.

 

Demoprosjekt

«BVN-bader 2011» er et 15 år gammelt bad i en terrasseblokk på Kolbotn. Det er det tredje demonstrasjonsbadet Fagrådet for våtrom gjennomfører, og resultatet skal presenteres på årets Bygg Reis Deg-messe på Lillestrøm neste måned. BVN er en frivillig ordning som den enkelte byggherre avtaler med den utførende håndverksbedriften i hvert enkelt tilfelle.

– De fleste forbrukerne tror BVN er lovpålagt, sier Lars Gulbrandsen, daglig leder for Fagrådet for våtrom, FFV. – Slik er det ikke. Som i så mange andre sammenhenger i livet må folk faktisk tenke og handle selv, dersom de vil unngå problemer og kostnader. Velger man å la en av Norges ca. 900 godkjente våtromsbedrifter bygge badet, med kontrakt om å bruke BVN, inngår blant annet en test av membranen før arbeidet fortsetter.

Oversikt over godkjente bedrifter finnes på FFVs nettsider.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *