Tømrere og andre fagutdannede vil bli ettertraktet på arbeidsmarkedet framover mener både SSB og NAV. (Illustrasjonsfoto)

Tømrer et framtidsyrke

– Arbeidstakere med yrkesfag fra videregående skole vil bli mer ettertraktet, sier arbeidsmarkedsforsker Nils Martin Stølen i Statistisk sentralbyrå til Dine Penger. Han får medhold av analysedirektør Erik Oftedal i NAV. – I årene framover vil arbeidsmarkedet i Norge etterspørre nettopp faglærte unge arbeidstakere.

SSB peker spesielt på behovet for helsearbeidere, lærer og økonomer framover, men yrkeskompetanse gjennom videregående utdanning, som kokk, tømrer og industrimekaniker, er jobber det er verdt å satse på for unge.

 

Færre ufaglærte

Nils Martin Stølen har laget en stor rapport om behovet og status for det norske arbeidsmarkedet i 2030. Av den går det fram at arbeidstakere uten høyere utdanning eller fagutdanning vil ha ørsmå sjanser til å skaffe seg en jobb om 10-20 år.

Dine Penger bringer i dag en oversikt over de yrkene som det vil være et stort behov for i framtida, og tømrerfaget er ett av dem. Stor byggeaktivitet ventes fortsatt både innen renovering, nybygging og ombygging av ulike typer hus og bygninger, og på den bakgrunn er behovet for dyktige fagarbeidere stort framover.

Erik Oftedal har to klare råd til unge som står foran et yrkesvalg.

– Velg et studie du har lyst til og fullfør det.

Han tror alle som tar en utdanning vil få jobb, selv om de kanskje må vente noen år på å få drømmejobben.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *