Byggevaresuksess bygd på bondevett

Navnet verken skjemmer eller hemmer Gausdal Landhandleri. Med ni utsalg rundt om på Østlandet, omsatte «landhandelen» for 680 millioner kroner i 2008, og er en av de største privateide i norsk byggevarehandel, skriver bransjebladet Bygg & handel.

Landhandelen har gjort hele Østlandet til sitt marked, og trafikkerer veiene med store firmaprofilerte biler hver eneste dag. Bilene blir også en del av markedsføringen, sier eieren, Torbjørn Seielstad, til bransjebladet.

Vokst fra 2,8 til 680 millioner
Fra han overtok virksomheten i 1972 har omsetningen økt fra 2,8 millioner til 680 millioner kroner i 2008.
Han forklarer suksessen med sunt bondevett og mye lærdom som kommer fra å prøve- og feilemetoden samt litt flaks. Han har skolegang som er begrenset til handelsskole, men mener man kommer minst like langt med det som med eksamener fra høyskoler og universitet.
Seielstad framhever for øvrig gode medarbeidere som han har samarbeidet med underveis.

Første motbakke
– Rekordene har stått i kø siden jeg overtok i 1972, sier Seielstad.
– I år er første gang vi tråkker i markedsmessige motbakker. Det er slitsomt, men en nyttig erfaring å ta med seg. Nå er utfordringen å samle krefter til nye og spennende muligheter i 2010, sier Seielstad til Bygg & handel.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *