Mestergruppen økte med 26 prosent i fjor

Byggekonsernet Mestergruppen hadde i 2007 en totalomsetning på 2,55 milliarder kroner og et resultat før skatt på 141 millioner. Omsetningen økte med 534 millioner kroner og resultatet med 77,5 millioner i forhold til 2006.

– Konsernets utvikling er meget bra. Til tross for høye og hyppige prisøkninger gjennom hele 2007, har omsetningsøkningen vært fenomenal og Mestergruppen med datterselskap har tatt markedsandeler i et stadig pressende og konkurranseutsatt marked, sier administrerende direktør i Mestergruppen, Johnny R. Kristiansen i en pressemelding.
– Vi ser en positiv utvikling blant våre egeneide selskap som står for mer enn 65 % av resultatet i 2007, tilføyer Kristiansen.

En totaløkning i salg av byggevarer på 24 %, er 10 prosent over bransjetall ifølge statistikk fra Trelast- og Byggevarehandelens fellesorganisasjon, TBF.

Gode huskjeder
Mestergruppens egeneide huskjeder har nok en gang lagt bak seg et godt år. Mesterhus og Systemhus igangsatte totalt 2.662 enheter i 2007.

Vokse gjennom oppkjøp
Fortsatt vekst i volum er essensielt for Mestergruppen. En hovedforutsetning i Mestergruppens vekststrategi er å selge mer til eksisterende kunder i tillegg til å nå nye kundegrupper og utvikle nye kjedekonsepter.

– For å fortsette å vokse med samme takt i tiden framover, må vi kjøpe eller ”etablere” ny omsetning i tillegg til å øke vårt salg til eksisterende kunder. I Mestergruppen arbeider vi aktivt med planer knyttet til oppkjøp eller nyetableringer av byggevarehus/kjeder for ytterligere å posisjonere oss og ta markedsandeler, framholder Kristiansen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *