Muggsopp ga heving av kjøp

Huskjøperen Arne Håkon Vik fikk medhold i Halden byrett om heving av kjøp samt erstatning etter at det var påvist omfattende muggsoppforekomst og en rekke andre feil ved en praktisk talt ny bolig. Nå venter han spent på om eierskifteforsikringsselskapet Protector vil anke.

Huset ble bygget i 2005 av en bygningsingeniør og senere solgt for 2,85 millioner kroner. Foruten heving av dette kjøpet, er Vik tilkjent en erstatning på 905.670 kroner. 650.000 kroner av erstatningen er kompensasjon for prisstigningen siden kjøpet fant sted. Erstatningen omfatter også legeregninger, takstmenn og utbedringsarbeider.

Mange feil
Muggsoppvekst er ikke det eneste problemet i huset. Huset mangler ventilasjon, veggfliser er brukt på gulvet, kledningen er ikke skikkelig spikret fast, vegger og gulv er skjeve, dører ikke korrekt montert og det mangler isolasjon. Beskrivelsen av feil og mangler utgjør fem og en halv tettskrevne sider i dommen.
Takstmann Klaus Offenberg karakteriserer huset som sjuskete bygget, skriver Teknisk Ukeblad på nett.

Tilbudt 100.000
Protector tilbød huskjøperen 100.000 kroner til utbedring av bygningsfeilene. Huseieren har beregnet utbedringskostnadene til 1,4 millioner kroner, mens retten kom til at utbedringene ville koste i underkant av en million kroner.
Protector har fram tiden fram til 22, november på seg til å vurdere om de vil anke dommen til lagmannsretten.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *