Artikkelen ble publisert for over 1 år siden. Tekniske egenskaper, priser og andre fakta kan ha endret seg siden publisering.

Klimakalkulator viser CO2-utslipp

Statsbygg har lansert en klimakalkulator for utbyggingsprosjekter. Dermed kan bransjen se hvordan den kan redusere sin andel på 14 prosent av Norges totale CO2-utslipp. Med kalkulatoren kan man blant annet sammenlikne byggematerialer som tre og aluminium for lavest utslipp.

Utslipp fra materialbruk er bare en av flere typer utslipp som kan regnes ut på grunnlag av data brukeren legger inn i kalkulatoren. Energibruk til drift av bygget, transport til og fra bygget og utslipp fra anlegg og konstruksjon er omfattet av første versjon av kalkulatoren.

Velg riktig
Konsekvensen av valg av ulike typer oppvarming, byggematerialer og ulike lokaliseringsalternativer i forhold til kollektivtransport, kan leses ut fra resultatene kalkulatoren gir.
En samlet oversikt over de totale utslippene i hele byggets levetid kan vises som antall kilo CO2-utslipp per kvadratmeter og år eller antall tonn CO2-utslipp per bolig eller person.

Økt bevissthet
– Når det stilles strengere krav til klimagassutslipp vil det også stilles krav til oss. Den største gevinsten vi håper å oppnå med denne modellen, er å bidra til økt bevissthet i næringen. Å ta de rette valgene for miljøet må bli en naturlig handling for folk i næringen, sier direktør May Balkøy i Statsbyggs utviklingsavdeling.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *