Laveste antall omkomne noensinne

31 omkomne i arbeidslivet i 2006 er det laveste noen gang.
– Som tidligere år er spesielt bygg- og anleggsvirksomhet utsatt, der hele ni personer omkom i fjor, sier direktør Ingrid Finboe Svendsen i arbeidstilsynet.

For byggebransjen er det en nedgang fra 12 i 2005, da til sammen 48 personer omkom. Det betyr at nedgangen i byggebransjen er mindre enn den generelle nedgangen, men så har også aktiviteten i bransjen økt fra 2005 til 2006.

Mange utlendinger
Av de 31 omkomne er hele åtte utenlandske statsborgere. Dermed står de alene for hvert fjerde dødsfall i fjor, og er sterkt overrepresentert i forhold til andel av den totale arbeidsstyrken.
– Grunnen til dette er at utenlandsk arbeidskraft generelt jobber i bransjer med stor ulykkesrisiko, som for eksempel bygg- og anlegg og verftsindustrien, forteller Finboe Svendsen i en pressemelding.

Åtte omkom i fallulykker, fire ble klemt ihjel, fire døde fordi de ble utsatt for støt eller truffet av en gjenstand, tre på grunn av oksygenmangel og fire i trafikken. 10 personer omkom av andre årsaker. Samtlige omkomne er menn.

I løpet av året døde også to personer mens de var på besøk på en byggeplass, men uten at de arbeidet der. Også tre pensjonister og ett barn omkom i arbeidsulykker, men omfattes ikke av arbeidstilsynets statistikk

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *