Finn Bergesen to år ekstra

NHO-sjef Finn Bergesen jr. går foran med et godt eksempel og står lenger i jobb enn tidligere avtalt. 62-åringen har nå sagt at han ikke vil gi seg før han er 64 år, men alså likevel tre år før ordninær pensjonsalder.

Den varme forsvareren av IA-avtalen gjør dermed som mange andre, og varsler at han vil pensjonere seg før tida, og tidligere enn han og IA-avtalen anbefaler andre å slutte.

Dyrt å slutte tidlig
En nylig gjennomført undersøkelse viste at et stort flertall velger å gå av tidligere, framfor å stå på fram til ordinær pensjonsalder, selv om det betyr en vesentlig lavere pensjon. Egen helse, tid til familie og ønske om en lengre pensjonisttilværelse, er begrunnelsen folk gir for å ville slutte før de blir 67 år.
Om Bergesen får lavere pensjon ved sin tidlige avgang, vites ikke.

Svært fornøyd
Det var NHOs arbeidsutvalg som ba om reforhandling av avtalen med Bergesen.
– Vi er svært fornøyd med at Bergesen fortsetter til 2009. Han gjør en meget god jobb for NHO, derfor er det naturlig for oss å ta dette initiativet, sier NHOs president Erling Øverland. – Bergesen har bidratt sterkt til at NHO er blitt en mer slagkraftig og kompetent organisasjon, som får gjennomslag for viktige saker for våre medlemsbedrifter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *