Elever får praksis på bolighus

Da Vestby videregående skole i Akershus søkte interessante oppdrag til byggfagklassen, sist høst, fikk de forespørsel om å bygge et våningshus på en gård på Siggerud. Nå er huset reist, og elevene i tømrer-, rør-, og murerfag har fått verdifull praksis.

– Et helt rått praksisopplegg, sier Lasse Gjersøe, en av de 36 VK1-elevene som har vært med på bygget.

– Undervisningen blir så mye mer virkelig når vi kan tilby elevene større og virkelige byggeoppdrag. Dessuten vet vi at elevene da er langt bedre forberedt til tida som lærlinger, sier leder av byggfag-avdelingen ved Vestby videregående, Arne Syvertsen til nettstedet til Akershus fylkeskommune.

Det nye våningshuset skal huse unge som deltar i et prosjekt for hesteinteresserte.
Byggherrem heter Hroar Holtet, og han er så fornøyd med de unge husbyggerne at han to ganger har invitert dem på pizzaparty.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *