Fire år for falske fakturaer

To mann som har forsøkt å svindle folk med falske fakturaer, ble før jul dømt til fengsel i fire år. Fakturafabrikken deres var virksom i 1994-2000, og kan ha produsert fakturaer for 420 millioner kroner.

Da dommen falt før jul, gjaldt det en av norgeshistoriens største fakturasvindelsaker. Fakturafabrikken kan ha sendt ut fiktive fakturaer for så mye som 420 millioner kroner. Mer enn 8.000 skal ha betalt regningene de fikk.

Ifølge tiltalen skal de åtte tiltalte ha forsøkt svindlet til seg nærmere 30 millioner kroner i perioden 1994 til 2000. Alle de åtte ble dømt. Verst gikk det utover de to hovedmennene som fikk fire års fengsel.
Statuering av eksempler er et viktig element i arbeidet med å bekjempe fakturasvindel.

Næringslivsorganisasjonene er lei fakturasvindel, og etablerte i april i fjor
nettstedet varslingslisten.no.

Den er et verktøy for at bedrifter lettere kan gå klar av upresis markedsføring og andre uryddige salgsframstøt. I dag står 25 antatt useriøse selskaper på listen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *