Milliardavtale for byggevarer

Byggevaregrossisten Mesterkjøp og byggevarekjeden Byggeriet trakk det lengste strået i forhandlingene om en femårig avtale med boligkjeden Norgeshus. Avtalen gjelder byggevareleveranser til boligkjeden, og har en verdi på omkring 1 milliard kroner.

Avtalen er en bekreftelse på og en forlengelse av et pågående samarbeid. Det nye i avtalen er at byggevarekjeden Byggeriet skal stå for lokal supplering til den enkelte byggmesterbedrift, mens byggevaregrossisten Mesterkjøp skal stå for direkteleveransene som i dag.

– Vi har ikke tidligere hatt slik avtale for lokal supplering for våre medlemsbedrifter, sier markedssjef Benn Asgeir Båtvik i Norgeshus.
– Etter å ha forhandlet med fem av de største aktørene, falt valget på Byggeriet hvor så vel pris som tilgjengelighet var utslagsgivende.

I en pressemelding sier leder for byggevaregrossisten Mesterkjøp, markedsdirektør Harald Bjørnstad, at avtalen er svært viktig og sentral i forhold til vekststrategien til MG.

– Vi er samtidig ydmyke i forhold til at Mestergruppen/Mesterkjøp ble valgt framfor andre og større aktører i bransjen. Avtaler i en slik størrelsesorden har rimeligvis skvisede marginer, og leverandørene må nok regne med å bli dratt med i noe større grad enn tidligere når det gjelder finansieringen av dette «prosjektet».

Mesterkjøp og Byggeriet er begge eid av Mestergruppen som også eier boligkjedene Mesterhus og Systemhus.

Les artikkelen «Fullt kjør i Norgeshus» i Byggmesterens aprilutgave som du kan bestille her .

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *