Nils Burri prøvekjører den batteridrevne støvsugeren fra Hilti. Den kan knyttes til sager og bormaskiner for å fange opp støvet mens du sager eller borer, forklarer Ann Mari Johansen for gjengen fra MSBE.

Se hvem vi møtte på Byggtreff ved Lillestrøm

Nils Burri måtte bare prøve den nye bærbare og batteridrevne støvsugeren fra Hilti da han kom over den på Byggtreff torsdag.

Sammen med bortimot 200 tømrere, mestre og lærlinger var Burri med på Byggtreffet ved Lillestrøm der de ble møtt av 20 utstillere og representanter for Byggmesterforbundet Region Øst, Opplæringskontoret for tømrerfaget i Oslo og Akershus og Byggmesterforbundet sentralt.

Les også: – Et godt sted å møtes

Foruten messebesøk, var det tilbud om et vidt spekter av foredrag, noen spesielt myntet på utførende, andre på mellomledere og bedriftsledere. Det handlet om energirehabilitering. bærekraft og miljøsertifisering, HMS, massivtre, skadebegrensning og produktive byggeplasser.

Som innledning på dagen og på rekka av foredrag, gjennomgikk administrerende direktør Knut Strand Jacobsen Byggmesterforbundets ansvar for tømrerfaget og forbundets medlemstilbud om råd, hjelp og veiledning.

 

Eirik Iversen går ned på kne for den nye Festool bordsaga som ikke bare er batteridreven, men har digitale innstillinger av grader og skjæredybder. Kenneth Werner er også imponert, mens Espen Vågsberg i Motek må skuffe dem foreløpig: Saga blir først å få kjøpt i juni.

 

Leif Snilsberg i Moelven snakker seg varm om den nye kledningen «Værbitt» for Kjetil Ambli, Jørn Øye og Fredrik Berntsen.

 

Tore Lyngås forklarer Velux´ tettesystemer for Jarle Johannessen og Pål Andre Aaberg.

 

Kjell Opaker sjekker verktøykofferten Even Opaker vant i Opplæringskontorets gjettekonkurranse.

 

 

Jeppe Karusbakken i Oslo Entreprenørbedrift vant Bertel O. Steens premie, et par turski med staver, overrakt av Knut Fagerås.
Arrangørene i Byggmesterforbundet Region Øst og Opplæringskontoret for tømrerfaget viste seg å være gode til å svingte pølseklypene også: Harald Hansen, Rune Lundgard, Stian Hyttebakk og Per Prestmarken.

 

Kristoffer Søgaard, Opplæringskontoret for tømrerfaget, prøver lykkehjulet til Egil Aaltvedt, NorDan.
Leif Snilsberg i overrekker Moelvens premie til quiz-vinner Erik Engebretsen.
Lars Wilskog har noe å ta opp med regionleder Frank Pedersen, Byggmesterforbundet.

 

Jens Christian Sundem i Byggmesterforsikring og Per Rikter-Svendsen er gamle kjente fra tida som sangere i Sølvguttene.

 

Lisbeth Otternes i NorDan med Shahab Mazhar, Varden Entreprenør, som ble den heldige vinneren av tursekk med diverse nyttig og velsmakende innhold.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *