Tre som tar klart til orde mot at bemanningsbyråer kan drive opplæring i tømrerfaget foran deltakerne i Byggtreff på Voss: Inge Bauge, daglig leder i Byggmesterforbundet Region Vest, byggmester Sveinung Riber og Arild Kolltveit, leder i Bygningsgruppen i Bergen. (Foto: Privat)

Byggmestre i vest klart mot bemanningsbyrå som lærebedrift

Byggmestrene i vest gir rungende applaus til arbeidet mot at bemanningsbyråer kan bli lærebedrifter.

Spørsmålet om et bemanningsbyrå kan bli godkjent opplæringsbedrift i tømrerfaget, ble heftig diskutert da Byggmestrenes Servicekontor og Byggmesterforbundet region vest arrangerte sitt årlige byggtreff på Voss fredag. Med på konferansen var 190 medlemmer og ansatte. Spørsmålet er aktuelt fordi et bemanningsbyrå i Oslo har søkt om å bli godkjent opplæringsbedrift i tømrerfaget. Byggmesterforbundet har tatt klar avstand fra det, og bedt statsråd Jan Tore Sanner legge føringer som hindrer at fylkene gir slike byråer godkjenning. Departementet har invitert Byggmesterforbundet og flere til møte for å få et bedre inntrykk av saken.

Les også: Si nei til utleie av lærlinger

Et rungende nei

– Stemningen rundt lunsjbordene var klar: Bemanningsbyråene kan ikke bli lærebedrifter, forteller byggmester Sveinung Riber i Byggmesterforbundet Voss og Hardanger.

– Det fikk vi også rungende applaus for da vi spurte fra talerstolen om det var stemning for å støtte Byggmesterforbundets arbeid mot at bemanningsbyrå kan bli godkjent lærebedrift.

 

Ødelegge for bransjen

– Vi kan ikke sitte bakoverlent uten å mene noe om dette. Om søknaden blir innvilget, vil det være ødeleggende for hele bransjen, mener Riber.

Han er aktiv i Voss Høgre, og har allerede tatt opp standpunktet og responsen det fikk direkte med flere sentrale politikere og gjennom partiorganisasjonen.

– Hvorfor mener du at bemanningsbyråer som lærebedrifter vil være ødeleggende for bransjen?

– Ingen vil kunne ha kontroll med at svenner som har gått i lære i bemanningsbyrå, virkelig har den utdanningen de skal ha. De kan ha vært leid ut til ulike firmaer som bare driver med gips og stål gjennom hele læretida. Hva er det da for en tømrersvenn vi får? spør Riber retorisk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *