Det første Maxbo-huset som ble solgt er modellen Holmsund, som er en tomannsbolig med to enheter på 144 kvadratmeter hver. (Illustrasjon: Maxbo Tekniske tjenester)

Maxbo Proff solgte sitt første hus

En uke etter lanseringen av sin egen huskatalog har varehuskjeden solgt sin aller første tomannsbolig på Bjørkelangen.

– Dette er utrolig morsomt og veldig motiverende. Mottakelsen av husmodellene våre har vært svært god, og prosessen rundt det første salget har vist at dette er et konsept som fungerer, sier Christoffer Aas Clementz, sjef for byggesystemer i Maxbo Proff, og ansvarlig for det nye huskonseptet.

Les også: Maxbo lanserer egne husmodeller

Utfordringer med kapasiteten

Maxbo Proff har nå nå ti ulike modeller klare for byggmestere, entreprenører og utbyggere. Fem av modellene er eneboliger, og fem er flermannsboliger. Alle er ferdigprosjekterte og leveres med ferdige ytterveggselementer. Det betyr at yttervegger med vinduer, bærevegger og takstoler kommer ferdige og løftes på plass med kranbil.

Allerede etter én uke var det første huset solgt, på Maxbo Bjørkelangen.

– Det var en entreprenør som fikk være med på elementfabrikken og til Maxbo Tekniske Tjenester, som har tegnet og prosjektert alle modellene. De har nå kjøpt tomannsboligen Holmsund, som skal settes opp i nær fremtid, sier Aas Clementz, som nå har hatt 30 proffselger på opplæring i huskonseptet.

Christoffer Aas Clementz, sjef for byggesystemer i Maxbo Proff, er ansvarlig for det nye huskonseptet.(Foto: Katrine Lunke)

Utgangspunktet var at husene i hovedsak skulle settes opp som ferdige elementer. Nå har utfordringer med kapasiteten på elementfabrikkene gjort at Maxbo Proff i enda større grad legger til rette for mer tradisjonelle løsninger.

– Vi sørger nå for at alle modellene også finnes som precut, eller eventuelt kan plassbygges. Samtidig leter vi etter mer kapasitet på elementproduksjon, og er i dialog med flere om dette, sier han.

Bygges uten huskjede

Husene er tegnet og prosjektert av Maxbo Tekniske Tjenester. Inkludert i leveransen er arkitekttegninger, arbeidstegninger, statiske beregninger og mengdeberegning.

– Vi har også estimert timeforbruk for de forskjellige arbeidsoperasjonene, for at det skal være færrest mulig tilleggsoppgaver når man setter opp husene. De som ønsker det kan også få hjelp til selve byggesøknaden, sier Aas Clementz.

Tanken er at konseptet skal gjøre husbygging tilgjengelig for flere.

– Et viktig salgsargument er at byggmestere og andre kan tilby kundene sine prosjekterte boliger uten å måtte være medlem av en egen huskjede. Det virker som det er en løsning som passer for mange av de vi har vært i kontakt med, sier han.

En kommentar til “Maxbo Proff solgte sitt første hus

  1. Kult! Jeg ser ingen utvendige takrenner eller -nedløp. Betyr det at takterrassen har innvendig varmt nedløp, i motsetning til flere andre ferdighusprodusenter, som sender snøsmeltevann rett ut i iskalde takrenner?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.