Byggmester Oddleif Henriksen på befaring i boligområdet Drangsvann som BOH Bygg AS er med på å bygge ut.

– Kristiansand har en byggesaksavdeling som fortjener ros

Byggmester Oddleif Henriksen har drevet boligbygging i Kristiansand i 25 år og er enig i at kommunen kan regnes som svært «boligvennlig».

– Byggesaksavdelingen i kommunen fortjener ros. Selv om den er underbemannet, får de byggesøknadene unna. Også søknadene om ferdigattest, som det gjerne haster mer med, passer de på få behandlet raskt, mener Henriksen.

Han driver firmaet Byggmester Oddleif Henriksen, forkortet BOH Bygg AS, med omkring 40 ansatte. Firmaet bygger boliger flere steder, men har størst aktivitet i boligområdet Drangsvann der det kan bli plass til over 1 900 enheter når det er ferdig utbygd. Uten å kjenne detaljene i NBBLs kåring av boligvennlige kommuner, kan han slå fast at han som boligbygger har positive opplevelser med Kristiansand kommune.

 

– Kan snakke med saksbehandlere

Oddleif Henriksen eier og driver BOH Bygg AS.

– Byggesaksavdelingen gjør en god innsats, er hyggelige og til å snakke med. Vi opplever dem som løsningsorienterte, og at de er åpne for en samtale i søknadsbehandlingen om de ser at det er noe som er misforstått eller det av annen grunn er behov for det.

– Får du søknaden i retur om den er mangelfull?

– Nei, det har jeg ikke opplevd, og vi får snarlig beskjed om noe mangler. Om vi bare sørger for å få med alt i søknaden, går behandlingen raskt, fastslår Henriksen.

Les også: Moss kommune har fått en «finn-fem-feil» kultur på byggesak (+)

Også den beste kan bli bedre

Selv om Kristiansand er best totalt sett blant de 20 største kommunene i landet, har også den et forbedringspotensial. I vurdering av tilrettelegging for boligbygging, får Kristiansand trekk for lang behandlingstid av private planforslag der den havner på 9. plass. I 2020 var samlet medgått tid til planbehandlingen 866 dager i Kristiansand, 363 flere dager enn Bergen som var den beste på dette punktet.

På landsbasis var Bamle kommune i Telemark suverent best med 200 dagers behandling av private planforslag.

I behandlingen av byggesøknader var Kristiansand derimot nest best, bare slått av Lillestrøm. Kåringen sier ikke noe om antall medgåtte dager til byggesøknader.

Les mer om kåringen av boligvennlige kommuner hos nbbl.no

 

 

 

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *