Nye Nissan Townstar. (Foto: Nissan Norge)

Nissan lanserer sin nye elvarebil Townstar

Nissan erstatter sine varebiler NV250 og e-NV200 med Townstar – en kompakt elvarebil med 3,9 m3 lasterom og hengervekt på 1500 kilo.

– Nissan lanserer i dag neste generasjon av våre kompakte varebiler, den helt nye Townstar. Nykommeren blir tilgjengelig med to drivlinjer – både en elektrisk versjon samt en bensindrevet utgave, skriver Nissan Norge i en pressemelding.

Til Byggmesteren sier Nissan Norge at Townstar kan bli levert i Norge tidlig i 2022, uten at de vil oppgi noen bestemt dato.

Les også: BM 0821: Vi prøver elvarebiler

20+ nye teknologier

Nye Townstar etterfølger suksessen e-NV200, som har vært en pionér i det elektriske varebil-markedet. Med et forbedret 44 kWt-batteri, avansert teknologi og lave driftskostnader tilbyr den elektriske Townstar en effektiv og bærekraftig mobilitetsløsning.

(Foto: Nissan Norge)

– Nye Townstar byr på to effektive drivlinjer, ergonomisk design, unike teknologier og er omfattende utstyrt for å møte kundenes stadig skiftende behov, sier Emmanuelle Serazin, salgsdirektør for varebiler og flåtesalg i Nissan Europe.

– Med strengere utslippskrav, tøffere begrensninger for tilgang til bykjerner og stadig større etterspørsel etter siste mils levering, trenger store og små bedrifter å finne effektive og bærekraftige løsninger for å forbli konkurransedyktige og optimalisere driften, fortsetter Serazin.

(Foto: Nissan Norge)

Townstar har to drivlinjeløsninger i varebiler og kombi (passasjer). Med fossildrivlinje leveres Townstar med en 1,3-liter firesylindret bensinmotor på 130 hk og med et dreiemoment på 240 Nm. Motoren tilfredsstiller de siste Euro 6d-Full-utslippskravene. Med elektrifisert drivlinje får modellen 44 kWt-batteri med intelligent energistyring og effektiv termisk kjøling av batteriet.

Den nye bilen vil få dreiemoment på 245 Nm og en rekkevidde på 285 km, ifølge WLTP-kombinert syklus.

Tilpassede løsninger

Lasterommet tar opp til 3,9 m3 lasterom med fleksible løsninger, kan det enkelt transporteres to Euro-paller og opptil 800 kg nyttelast. I tillegg kan begge drivlinjer for Townstar by på en hengervekt på hele 1500 kilo, det er klasseledende ifølge Nissan Norge.

(Foto: Nissan Norge)

Store skyvedører på siden som letter inn- og utlasting av varer og mulighet for å ha 60/40 franske dører med 180 graders åpning eller bakluke bak. Det inkluderer også smarte lagringsløsninger og en dedikert plass for innebygde løsninger.

Nissans garantivilkår for Townstar er 5 år eller 160 000 km. I tillegg har elbil-utgaven 8 år eller 160 000 km garanti på batteriet. Det omfatter alt fra fanger til fanger, lakkgaranti, originale deler og tilbehør og veiassistanse.

Townstar EV spesifikasjoner*
Battery Capacity ( Usable ) 44 kWh
Max. power 90kW (122HP)
Max. torque Nm 245
Range estimation km Up to 285 (pending homologation)
Charging type AC 11 kw standard, or 22 kw optional
Charging type DC 75  DC in CCS
Charging time DC 0 to 80% 42 min
Battery cooling Yes (with 22kW AC charger, or opt with 11kW)

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.