– Elbil har ikke vært noe alternativ her ute på Aurskog, sier Thygesen. (Foto: Jan Almås, Byggmesteren)

Artikkelen ble publisert for over 1 år siden. Tekniske egenskaper, priser og andre fakta kan ha endret seg siden publisering.

BM 0821: Vi prøver elvarebiler

SE FILM: – Mange har gledet seg til å se meg bak rattet i en elbil, ler byggmester Ole-Jacob Thygesen i nye Toyota Proace EV. I BM 0821 møter du også Tinde Hytter på Ringebu, selvstendige byggmestere i Haugesund og lærer mer om økt gjenbruk av byggematerialer i Bergen.

Byggmesteren fra Aurskog elsker dieselbiler. Derfor fikk vi han til å prøve landets mest populære elvarebil: Nye Toyota Proace EV.

Nå er det Bygg Reis Deg Messetilbud på Byggmesteren med halv pris i 2022 – kun 425 kr

– Jeg sa ja og tenkte at mange har gleda seg til å se meg bak rattet i en elbil, siden jeg har sagt mye rart om dem. Nå har de gossa seg på min bekostning i en uke, men det har vært veldig interessant å prøve Toyotaen, sier byggmesteren i videoen under:

I temadelen til BM 0821 kan du lese mer om prøvekjøring i Aurskog, hvilke elvarebiler som kommer og hva byggmestere ønsker at nye elvarebiler skal tilby. I filmen under ser du hva Toyota Proace EV og Opel Vivaro-E tilbyr håndverkere:

Vil du lese artikkelen og fagbladet?

Nå kan du enkelt bestille fagbladet Byggmesteren her eller gå til Bladkiosken som er åpen for alle abonnenter. Her kan du lese BM 0821 og de siste 50 utgavene for bare 19 kroner med én gang!

Andre spennende saker fra septemberutgaven er:

Gjenbruker 80 % av byggematerialene

– Det har vært altfor mye prat. Nå merker jeg at kundene ser etter konkrete tiltak, sier byggmester Walter Norstrand i Klimabygg AS. Bli med til Bergen og se hvordan tømrerne gjenbruker mesteparten av de eksisterende materialene i næringsbygget K11C til å bygge nye vegger, innredninger og tekniske rom.

– Gjenbruk er fremtiden for byggmestere og tømrere, fastslår byggmester Norstrand.

Kirketårn råteskadet etter moderne taktekking

– Mange stokker som kunne se hele ut, viste seg å være råtne inni, forteller bas Anton Rudi i Dove Handverkssenter som har rehabilitert det åttekantede tårnet i gamle Øyer kirke. Bli med 20 meter over kirkebakken og se hvordan fagfolkene forsiktig erstatter og reparerer konstruksjonen slik at kirken holder i hundre nye år.

Trives best ute med håndverket

– Jeg ble tung i hodet av å være på kontor, og innså at jeg likte bedre å ha det mer fysisk og å snekre, forklarer byggmester Geir Ove Stokke i Haugesund. For to år siden bestemte han seg for å forlate kontorjobben og satse selv. Likevel er det godt å ha andre fagfolk med en gang i blant. Nå kalkulerer og takler Stokke større jobber sammen med byggmester Olav Andre Olsen.

BM 0821 – 52 sider nyheter, reportasjer og produkter for deg som vil vite hva som skjer i bygg- og tømrerfaget akkurat nå.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *