Med strømmen: : Rune Lorentzen, installatør Gaute Paulsberg, elmontør Louis Tingbjør og serviceleder Kenneth Fjell hos Elektro-Sivert er veldig fornøyd med elbil fra Nissan og Birger N. Haug AS. (Foto: Birger N. Haug)

Artikkelen ble publisert for over 1 år siden. Tekniske egenskaper, priser og andre fakta kan ha endret seg siden publisering.

Sparer mye med grønn varebil

Drøye året etter lanseringen er elektriske Nissan eNV 200 en kjempesuksess. Flere næringsdrivende får øynene opp for besparelsen og miljø-goodwillen slike biler gir.

Eirik Nilsen, salgssjef nyttekjøretøy hos Birger N. Haug AS, er strålende fornøyd med utviklingen i salget – allerede i august ble salgstallene for fjoråret tangert og passert.

Les også: Første tømrer med el-varebil

Elvarebil øker

Nissan som eneste merke har et komplett utvalg av elbiler, personbilen Leaf, varebilen e-NV200 og e-NV 200 Evalia med inntil syv seter – som henvender seg til dem som trenger en romslig bil med seter og stor lastekapasitet, for øvrig en bil uten konkurrenter pr i dag.

Nå skal det handle om næringsbil med elmotor.

- Håndverkere, cateringselskaper og sikkerhetsselskaper er blant kundene, og de er fornøyd, sier Nilsen. (Foto: Birger N. Haug)
– Håndverkere, cateringselskaper og sikkerhetsselskaper er blant kundene, og de er fornøyd, sier Nilsen. (Foto: Birger N. Haug)

– Vi har 50-60 prosent markedsandel på elektriske varebiler. Bilene har et fornuftig kostnadsbilde, bra bruksverdi og gir firmaet som velger biltypen en «grønn» profil. For firmaer som holder til i Osloområdet og ikke kjører alt for langt daglig er ikke rekkevidden noe problem. Dette er bybiler. Mange kjører ikke mer en pluss/minus ti mil daglig i jobb og da er det perfekt. For de som har behov for lengre rekkevidde enn det den elektriske varebilen kan tilby, har vi et fornuftig dieselalternativ, påpeker Nilsen.

 

Sparer 30 000 i året

Med en årlig kjørelengde på 20 000 kilometer, viser regnestykkene opp til 30 000 kroner i besparelse årlig, sier Nilsen.

– Drivstoffutgifter, vedlikeholdskostnadene og årsavgift er mye lavere, i tillegg kommer gratis bompasseringer og parkering. Og muligheten til å kjøre i kollektivfelt og spare tid. Og: tid er penger.

Nissan bruker CHAdeMO-standarden for hurtiglading – den mest utbredte, og har i tillegg tre andre måter å lade på, som brukes hjemme og avhenger av hvor mye man vil investere i nye strømkurser og annen infrastruktur for å vinne ladetid; 10 ampere (tar 10-11 timer å lade opp), 16 ampere (6-8 timers ladetid), 6,6 KW-lading (3-4 timers ladetid) og hurtiglading- som gir bilen 80 prosent fullt batteri på ca en halv time.

Nilsen viser til gunstige leasingtilbud, at bilene er svært godt utstyr og at varebilene kan innredes etter individuelle behov. Han er overbevist om at alt i alt er det totalen som selger – og at den er så bra at flere og flere vil velge å kjøre stille, grønt og økonomisk!

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *