Den nye avhendingsloven vil kreve store endringer i markedet mener forsikringsselskapet.(Illustrasjonsfoto: Fremtind)

Fremtind fant takstmenn over hele landet

Forsikringsselskapet til SpareBank 1 og DNB har gjennomført sin største anskaffelse mot takstmarkedet noensinne.

I september i fjor gikk Fremtind ut med en landsdekkende anbudskonkurranse. Formålet var å knytte til seg takstmenn som kan levere taksttjenester til Fremtinds nye satsning på boligselgerforsikring.

Les også: Ny forsikring vil kreve 40 000 tilstandsrapporter i året (+)

Møter store endringer i markedet

– Vi er nå i mål og har sikret oss et sterkt lag med takstmenn i hele landet. Prosessen har vært omfattende og har krevd modning fra alle parter, men interessen for deltakelse har allikevel vært over all forventning, sier teknisk rådgiver og leverandøransvarlig i Fremtind, Dan Simon Andreassen.

Fremtind bygger nå et lag med nær 500 engasjerte og motiverte takstmenn, fordelt på 120 takstleverandører, for å håndtere det fremtidige behovet for tilstandsrapporter i forbindelse med boligsalg.

I anbudet har Fremtind laget ett sett med transparente krav til leveransen, og én standard kontrakt for hele bransjen.

– Vårt mål er at de som skal selge bolig med boligselgerforsikring fra Fremtind skal oppleve den samme kvaliteten, uansett hvor i landet en måtte befinne seg. Det har vært viktig for oss at alle i bransjen skulle få mulighet til å delta i anbudskonkurransen. Laget vårt består av både små, mellomstore og store bedrifter – men også enkeltpersonforetak, sier Andreassen

Den nye avhendingsloven vil kreve store endringer i markedet, forteller Andreassen.

–  Vi opplever at markedet er i stor endring. Det gjør at både våre og takstbransjens behov med stor sannsynlighet vil endres både på kort og lang sikt, og vi håper derfor at leverandørene som ikke kvalifiserte seg i denne omgang fortsatt ønsker å være med senere, sier Andreassen.

Fremtind jobber nå videre med å ferdigstille rammeverket for leverandøroppfølging. – Vi ser frem til tett dialog med alle takstleverandørene våre, og kommer til å jobbe hardt for høy tilfredshet blant dem, avslutter Andreassen.

 

2 kommentarer til “Fremtind fant takstmenn over hele landet

  1. Det er fullstendig galskap å kalle denne prosessen for anbudskonkurranse, prisdumpekonkuranse er nok mer passende i denne prosessen.

  2. Denne var heller ikke i overensstemmelse med det vi fikk se! I anbudet har Fremtind laget ett sett med transparente krav til leveransen, og én standard kontrakt for hele bransjen. Og ja å kalle det en anbudskonkurranse er vel greit, og lykke til for de som gikk med på dette.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *