Byggmester Åsmund Østvold har mange år bak seg som tillitsvalgt og har blant annet vært styreleder i Byggmesterforbundet og inntil årsskiftet styremedlem i BNL. (Foto: Per Bjørn Lotherington)

Åsmund Østvold vil lede det næringspolitiske arbeidet for Byggmesterforbundet

Når Byggmesterforbundet fra årsskiftet på egen hånd skal ivareta egen politikk og samarbeide direkte med NHO, har styret besluttet å engasjere byggmester Åsmund Østvold til å bistå i arbeidet.

Som følge av at Byggmesterforbundet går ut av Byggenæringens Landsforening – BNL ved årsskiftet og at man har inngått et direkte samarbeid med NHO for de to neste årene, er det behov for å utvide engasjementet hos tillitsvalgte i dette arbeidet, skriver Byggmesterforbundet.

Les også: Lederskifte i Byggmesterforbundet

Ny leder for næringspolitikk

De organisatoriske endringer som nå er gjennomført medfører at man i sterkere grad kan tydeliggjøre den næringspolitiske profilen for å ivareta medlemsbedriftenes interesser i markedet.

For å sikre at dette arbeides gis den nødvendige oppmerksomhet, samtidig som Byggmesterforbundet fremover kan konsentrere seg mer om sine kjerneområder og de bransjespesifikke oppgaver, har styret oppnevnt Åsmund Østvold til å være styrets forlengede arm i det næringspolitiske arbeidet, heter det i pressemeldingen.

Lang erfaring fra forbund og NHO

Østvold har mange år bak seg som tillitsvalgt og har blant annet vært styreleder i Byggmesterforbundet og inntil årsskiftet styremedlem i BNL. Åsmund Østvold er kjent for et særlig stort engasjement for å fremheve håndverksfagenes interesser.

– Jeg er meget tilfreds med at Åsmund Østvold har takket ja til å engasjere seg i det næringspolitiske arbeidet for våre medlemmer, sier styreleder Per Ove Sivertsen (t.v) i Byggmesterforbundet, her fra forbundets 100- års jubileum i 2019. (Foto: Byggmesterforbundet)

Hans ståsted er at dette må baseres på sunne markedsforhold, seriøsitet og best mulig rammevilkår for bedrifter med egne ansatte fagarbeidere og satsning på nye generasjoner fagarbeidere gjennom rekruttering av lærlinger.

 

 

4 kommentarer til “Åsmund Østvold vil lede det næringspolitiske arbeidet for Byggmesterforbundet

  1. Godt å ha mine dyktige forgjengere med meg i kampen for å gjenreise håndverkets verdighet.

  2. Bra løsning, Åsmund har gjort mer aleine for håndverket vårt en hele BNL

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *