Utsikt fra Hoven, toppstasjonen for Loen Skylift. (Foto: Per Helge Bø)

Byggmestrene til nye høyder i helga

Vel 220 medlemmer, ledsagere og leverandører er med når Byggmesterforbundet åpner sitt landsmøte i Loen fredag. På det sosiale programmet står blant annet en tur med den nye Loen Skylift til restaurant Hoven på 1.000 moh..

Sentralt i selve landsmøtet står behandling av årsmelding og regnskap som blant annet viser en «historisk høy aktivitet» med kurs i Byggmesterskolen i 2016. Nesten 2.000 personer var med på 90 forskjellige kurs i fjor.

Det økonomiske resultatet for forbundet kan nok også karakteriseres som «historisk høyt», selv om styret ikke bruker så store ord i beretningen. Overskuddet ble på nesten 2 millioner kroner, 1,5 millioner bedre enn i 2015.

 

Strategi med krav til BNL og NHO

Strategien som Byggmesterforbundets styre legger fram på landsmøtet, har en tydeligere bestilling til Byggenæringens Landsforening og NHO enn tidligere.

Det stilles krav om at BNL skal være en samlende og tydelig paraplyorganisasjon og ha som hovedmodell i sitt arbeid at firmaer har egne ansatte. Til NHO stilles det krav om å være en tydeligere arbeidsgiverorganisasjon som ivaretar den norske modellen, et sunt næringsliv med rettferdig konkurranse og markedsadgang for medlemsbedriftene.

 

 

Ikke bare gode hensikter

Åsmund Østvold som er styreleder i Byggmesterforbundet, mener det er naturlig at forbundet stiller krav til organisasjonene forbundet er tilsluttet.

– Begge har gode intensjoner om å ivareta bedrifter med egne ansatte og en rettferdig konkurranse, men politikken de fører, har i det siste ikke vært i samsvar med det, forklarer Østvold.

BNL-sjef Jon Sandnes deltar på møtet, og har med seg landsforeningens nylig vedtatte strategi.

Den antas å være et godt svar på forbundets ønsker, og Østvolds skarpe åpningsforedrag på landsmøtet i Oslo i fjor.

 

Les også: Vi kjemper videre

 

Bjarne Flatraket og Petter Arnt Løvdahl (nr. to og tre fra venstre) står i spissen for den lokale arrangementskomiteen for årets landsmøte.

Ny teknologi for byggmestre

På landsmøteprogrammet står det for øvrig foredrag og opplevelser som på forskjellig vis vil ta deltakerne til nye høyder. PreTre med hovedkontor i Stryn, viser hvordan byggmestre kan få nytte av ny produksjonsteknologi med 3D-modeller og tegninger, og markedssjef og motivator i Sogndal fotballklubb, Rasmus Moe, holder foredrag om å «ta eierskap i egen suksess.»

Toppen av programmet, bokstavelig talt, blir nok tur med den nye gondolbanen Loen skylift og lunsj på restauranten 1.000 meter over havet.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *