I år blir lærlinglekene gjennomført digitalt torsdag 19. november. (Foto: Lærlinglekene 2019, Byggmesteren)

Byggmakker med nasjonale Lærlingleker på nett

Nå gjentar Byggmakker fjorårets suksess og inviterer alle landets byggfagelever og lærlinger til Lærlinglekene 2020. I år blir lekene avholdt digitalt og med et kjent fjes som programleder.

– I fjor gjennomførte vi Lærlinglekene hos ni av våre Byggmakker-butikker rundt om i landet. I år utvider vi arrangementet gjennom en digital utgave og med tømrer Erik Follestad som programleder, sier Per Anders Ruud, salgssjef proff i Byggmakker.

I år blir lærlinglekene gjennomført digitalt, slik at alle landets 12 000 lærlinger og elever ved bygg- og anleggsteknikk får muligheten til å delta. Arrangementet finner sted på www.byggmakker.no/proff/larlinglekene torsdag 19. november mellom kl. 09.00-11.00.

Her kan du melde deg på!

Lærer mer om faget sitt

Lærlinglekene er en arena hvor Byggmakker heier frem alle som begynner som lærling i bygg- og anleggsfagene. Målet med lekene er å gi elever og lærlinger en nyttig innsikt i hvordan de på en enkel, effektivt og trygg måte kan gjennomføre relevante oppgaver de vil møte i arbeidslivet.

Programleder for Lærlinglekene, Erik Follestad, vil ha mange relevante gjester i webinaret. Fra venstre: Kristin Nersveen fra Byggmakker Elverum, Byggfaglærer Petter Mortensen fra Kuben VGS og Byggmakkers proffansvarlig Per Anders Ruud. (Foto: Byggmakker)

– Våre store, ledende leverandører skal vise elever og lærlinger landet rundt ulike praktiske oppgaver knyttet til deres produkter. I tillegg vil Erik Follestad få besøk av gjester i studio, blant annet byggmester Daniel Ulverud, byggfaglærer Petter Mortensen, samt noen av våre egne proff-ansatte. I løpet av webinaret vil elever og lærlinger få masse relevant informasjon som de vil ha nytte av videre i karrieren, sier Ruud.

Slår et slag for byggfagene

Erik Follestad er mest kjent for hans innslag på VGTV og andre TV-programmer. Litt mindre kjent er det at han er utdannet tømrer.

– Fetteren til faren min er Byggmester og helt siden barndommen har han spilt en viktig rolle for meg. Selv om jeg ble utdannet som tømrer i voksen alder var det likevel viktig for meg å følge drømmen min. Og den har åpnet masse muligheter for meg. Jeg gleder meg til å fortelle mer om det og framsnakke en viktig bransje som fortjener et godt rykte, sier Follestad.

Behov for arbeidskraft

Ifølge byggfaglærer Petter Mortensen byr yrket som tømrer eller snekker på masse muligheter.

– For det første er det et veldig praktisk yrke, som det faktisk er mangel på nå. Så for de som ønsker en jobb hvor de kan være aktive gjennom hele dagen passer dette yrket som hånd i hanske. Du kan også videreutdanne deg for å bli bas eller formann, eventuelt ta noen fagskoler for å bli byggeleder eller BIM-tekniker. Også er det faktisk lett å starte egen virksomhet, for de som ønsker det, sier Mortensen.

Å se resultater av det du gjør

Byggmester Daniel O. Ulverud valgte en praktisk utdanning etter at han ble for rastløs når han selv prøvde å studere ved å lese og bruke PC.

– Det beste med dette yrket er at du ser resultater av det du gjør hele tiden, og ikke minst når du opplever fornøyde kunder. Hans råd til de som trenger lærlingplass er å ta direkte kontakt med noen i de bedriftene du ønsker å jobbe i – det kan være både små håndverkerbedrifter eller større selskaper. Sørg alltid for å følge opp med en telefon, da er sjansen større for å komme på intervju, sier Ulverud.

Trenger flere håndverkere

For Byggmakker er det viktig at anseelsen og omdømme til håndverkeryrket styrkes.

– Generelt trenger vi flere snekkere og tømrere i bransjen, ikke minst for å sikre generasjonsskiftet, men også for å ta vare på og videreutvikle håndverkertradisjoner. Vi ønsker å bidra til at våre profesjonelle kunder, det være seg større entreprenører eller lokale byggmestere, får det tilfanget av nye medarbeidere de trenger for å kunne levere gode og effektive oppdrag til sluttkundene. Så for Byggmakker er det viktig å heie på fremtiden, sier Kristin Nersveen og som jobber hos Byggmakker Elverum.

 

I år blir lærlinglekene gjennomført digitalt, slik at alle landets 12 000 lærlinger og elever ved bygg- og anleggsteknikk får muligheten til å delta. Arrangementet finner sted på www.byggmakker.no/proff/larlinglekene torsdag 19. november mellom kl. 09.00-11.00.

Her kan du melde deg på!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *