– Det høye deltakertallet viser at vi har truffet en nerve, mener Per Anders Ruud, salgssjef proff i Byggmakker.

Over 600 elever og lærlinger vil leke med Byggmakker

Byggevarekjeden Byggmakker arrangerer Lærlinglekene i høst og 600 elever og lærlinger fra bygg- og anleggsteknikk er påmeldt.

– Vi legger opp ei kunnskapsløype hvor deltakerne skal løse praktiske og teoretiske oppgaver fra våre viktigste leverandører. Samtidig får de mulighet til å knytte kontakter med viktige aktører i bransjen, sier Per Anders Ruud, salgssjef proff i Byggmakker.

10 arrangementer

Lærlinglekene gjennomføres hos 10 utvalgte Byggmakker-butikker over hele landet. Konkurransene starter tirsdag 3. september i Elverum og avsluttes 14. november i Askim, forteller arrangøren i en pressemelding.

– Det virker som vi har truffet en nerve når vi nå ser hvor mange påmeldte det er. Til arrangementet i Elverum har vi 80 påmeldte og i Bergen har så mange som 209 elever og lærlinger meldt seg på, sier Ruud.

Han lover deltakerne et arrangement som er både underholdende, praktisk og nyttig. Og hvor de viktigste leverandørene til byggevarekjeden vil presentere praktiske og teoretiske oppgaver som er relevante i opplæringen.

 

Trenger å rekruttere flere

Etter fem år med en svak økning i søkertallet til bygg- og anleggsteknikk, var det i år bare 4 188 søkere, en nedgang på 362. I toppåret 2007 var det 5 714 søkere. På den andre siden var det 3 206 som søkte plass som lærling. Det var 116 flere enn i fjor.

– Jeg tror hele byggebransjen er enig om at vi trenger å styrke omdømmet og attraktiviteten til byggfagene. Vi ønsker derfor å bruke Lærlinglekene som en håndsrekning til våre proffkunder og storkunder som trenger og etterspør lærlinger.

Kunder trenger håndverkerhjelp

For Byggmakker er det også viktig at det finnes tilstrekkelig med håndverkere som kan utføre de oppgavene som våre forbrukerkunder i stadig økende grad etterspør. Vi ser at oppdragsmengden for våre eksisterende proffkunder øker i omfang og at privatkundene i mindre grad enn tidligere utfører håndverkerarbeid selv. De elevene som søker seg til byggebransjen, får i hvert fall ikke problem med å skaffe seg jobb, mener Ruud.

Her arrangeres Lærlinglekene

3. september: Elverum, 5. september: Brobekk, Oslo, 11. september: Lillehammer, 12. september: Lillestrøm, 17. september: Bergen, 19. september: Bodø, 25. september: Førde, 2. oktober: Steinkjer, 3. oktober: Trondheim og 14. november: Askim.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *