Arild Grande, arbeidslivspolitiker for Arbeiderpartiet på Stortinget. (Arkivfoto: Christopher Kunøe)

Nå kommer forslag om innleieforbud

Arbeiderpartiet ser at nye innleieregler ikke hjelper. Nå foreslår de forbud mot innleie til byggebransjen i Oslofjord-området.  

I et representantforslag til Stortinget foreslår fem Ap-representanter med Arild Grande i spissen å be regjeringen om strakstiltak mot innleie fra bemanningsforetak i byggebransjen i Oslofjordområdet. Videre vil de ha forslag som begrenser innleie til rene vikariater.

 

35 prosent var innleid

Forslagsstillerne viser til undersøkelser av innleie på byggeplasser i Oslo og Akershus før og etter nye innleieregler ble innført ved årsskriftet. Undersøkelsen som flere fagforeninger gjennomførte i høst, viste bare begrenset bedring. Fortsatt er 35 prosent arbeidstakerne på byggeplassene innleide, og 80 prosent av dem kommer fra bemanningsbyråer.

 

Flere vil ha totalt forbud

Per Olaf Lundteigen (Sp) som var saksordfører da de nye innleiereglene ble behandlet i Stortinget i 2018, vil gå enda lenger, forteller frifagbevegelse.no. Han vil ha forbud mot all innleie som ikke dekker navngitte vikariater. Oslo SV og Rødt går for forbud, ifølge nettstedet.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *