Eksempel på hus med rødt terrakotta solcelletak. (Foto: Berggård Amundsen)

Første røde solcelletakstein

Frem til nå har solcellepaneler blitt levert i en farge som passer best til sorte tak. Nå åpner det seg opp nye muligheter – det første huset i Skandinavia dekkes nå med røde terrakotta-fargede solcelletakstein.

I et prosjekt som støttes stort av Enova skal Berggård Amundsen servicesenter i Asker levere røde terrakotta fargede solcelletakstein til en bolig i Asker.

Naturlig investering

Boligen skal gjøres om fra en typisk 60-talls bolig til et passivhus. Målsetningen for eierne, Bjørn Thorud og Karen Byskov Lindberg, er at huset skal produsere mer energi enn familien bruker og et solcelleanlegg er en naturlig investering for å oppnå dette.

– Gevinsten med slike paneler er at de kan anvendes i boligstrøk med strenge krav til røde tak, slik som i dette eksempelet på Kolsås. Videre vil dette åpne dører for verneverdige bygg og tilrettelegge for at flere kan skaffe seg bærekraftig energi, uttaler produktsjef Ole Petter Fiære.

Nærbilde av terrakottafarget solcelletak. (Foto: Berggård Amundsen)

Lokal elektriker

Leverandøren er belgiske ISSOL, og det er Norgeselitens medlem Elektriker’n Asker som skal gjøre det elektriske arbeidet.

– Dette anlegget blir en god referanse for Elektriker’n Asker og vil vise andre installatører i området at det finnes spennende og gode forretningsmuligheter innenfor solenergi, forteller Finn Ryggetangen, avdelingsleder på Berggård Amundsen sitt servicesenter i Asker.

 

Teknisk tegning av solcelletaket. (Illustrasjon: Berggård Amundsen)

Del to av Enova-prosjektet vil være å levere tilsvarende løsning til en bolig i Trondheim. Dette skal etter planen utføres våren 2020, og kunden er en forsker ved NTNU, skriver selskapet på sine nettsider.

 

2 kommentarer til “Første røde solcelletakstein

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *