«Verdens viktigste gravemaskin» sier Veidekke selv om den første elektriske gravemaskinen som vakte stor oppmerksomhet da den ble demonstrert i Nyegaardskvartalet i februar. (Foto Audun Blegen, Veidekke Eiendom AS)

Veidekkes byggeplasser blir fossilfrie

Veidekkes byggevirksomhet i Oslo innfører nå fossilfrie byggeplasser på alle nye prosjekter. Selv mener entreprenøren de dermed reduserer klimagassutslippene med 74 prosent.

Fossilfrie byggeplasser betyr at vi skal prioritere å bruke elektriske maskiner der vi kan, koble oss til fjernvarme om det er mulig og bruke fornybar, fossilfri og sertifisert diesel på våre maskiner, sier direktør Anders W. Haugen i Veidekke Bygg Oslo i en pressemelding.

– Vi har de siste årene hatt stadig flere prosjekter som har drevet fossilfritt, så vi mener tiden nå er inne til å gjøre dette på alle våre nye prosjekter i Oslo, sier han.

Les også: Kunder strømmet til fossilfri byggeplass

Fossilfrie lastebiler

Veidekkes lastebiler i hovedstaden kjører allerede fossilfritt, og det jobbes i tillegg aktivt med å redusere avfallsmengdene og transportbehovet til og fra byggeplassene. Gjennom bruk av sirkulære løsninger kartlegges riveobjekter for mulig ombruk og for å redusere leveransene til deponi som vil bidra til å redusere klimagassutslippene ytterligere, skriver Veidekke videre i pressemeldingen.

Les også: Biler og maskiner gir mest byggeplassutslipp

Veileder for utslippsfrie byggeplasser

Reduserer CO₂-utslipp med 74 %

– Vi ser at en overgang til fossilfrie byggeplasser for våre prosjekter i Oslo vil bety en nedgang på nær 3.000 tonn CO₂-ekvivalenter årlig. Dette utgjør en reduksjon på 74 prosent i forhold til 2018-tallene våre, sier direktør Haugen.

En kommentar til “Veidekkes byggeplasser blir fossilfrie

  1. Av hensyn til materialvalg har Røberg bygg redusert klimautslippet på et av sine prosjekter med 3000 tonn CO2-ekvivalenter. Alt hjelper, men det finnes flere effektive tiltak som hjelper enn å bruke biodiesel.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *