BNL-sjef Jon Sandnes i trivelig lag med Byggmesterforbundets styre for to år siden.

Går bestevennene hver sin vei?

Da dette bildet ble tatt for to år siden, var Byggmesterforbundet og Byggenæringens Landsforening bestevenner. Fredag formiddag kan landsmøtet i forbundet fatte vedtak som fører til at de går hver sin vei.

Styret i forbundet har fremmet et forslag til BNLs generalforsamling om en betydelig slanking av landsforeningen. Styret foreslår nemlig at den skal konsentrere seg om arbeidsgiver- og tariffspørsmål som utgjør omtrent en tredel av dagens BNL. På landsmøtet ber styret om medlemmenes tilslutning. Konsekvensen av et vedtak kan bli at Byggmesterforbundet må gå ut av BNL fordi forslaget neppe får flertall på BNLs generalforsamling.

Les også: Byggmestrene vil slanke BNL

Les også: Kommentar: Byggmesterforbundet kan stå sterkere alene

 

Gratis for studenter

Et annet forslag som kommer opp på landsmøtet fredag, gjelder studentmedlemskap for studenter til mester og byggfaglige studier. Det ble første gang fremmet av Anders Øiaas, Trondhjems Byggmesterlaug, på forbundets formannskonferanse i høst. Styret støtter forslaget, og foreslår for landsmøtet nødvendige vedtektsendringer for det. For studenter som ikke driver egen bedrift, foreslås det gratis personlig medlemskap, mens de som er i eller driver egen bedrift, betaler kontingent og serviceavgift etter gjeldende satser.

Les også I dag inviterer byggmestrene til 100 års fest

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *