Harald Hansen, leder for Opplæringskontoret for Tømrerfaget i Oslo og Akershus

Lærlinger får baksmell av seriøsitetskravene

Seriøsitetskravene om faglært arbeidskraft i prosjektene gir nå stadig flere lærebedrifter og tømrerelever en baksmell.

– Nå mangler vi læreplass til flere elever fordi gode tømrere som var instruktører i lærebedrifter, har gått til større entreprenører, forteller Harald Hansen, daglig leder i Opplæringskontoret for tømrerfaget i Oslo og Akershus.

De større bedriftene har hentet inn tømrere fordi de skal tilfredsstille seriøsitetskravene i offentlige oppdrag.

– Uten instruktører, kan ikke de mindre bedriftene ta inn lærlinger, selv om de «alltid»har gjort det og svært gjerne skulle fortsatt med det.

Flere opp til svenneprøve

Opplæringskontoret vil bøte på problemene og bidra til at ufaglærte med lang praksis kan gå opp til svenneprøven, skriver Hansen i et nyhetsbrev til opplæringskontorets medlemmer.

Som et første skritt på vei mot svenneprøven, tilbyr de eksamensforberedende kurs i yrkesteori. Hansen oppfordrer ansatte med lang praktisk erfaring til å melde seg på kursene. Det neste kurset starter i august og går over 140 timer fordelt på 20 uker.

Les mer om kurstilbudet hos Opplæringskontoret for tømrerfaget

Mangler 14 300 i bygg og anlegg

Bygg og anleggsnæringen har størst behov for flere ansatte, viser Navs ferske bedriftsundersøkelse. Totalt er det mangel på 14 300 arbeidstakere i næringen, og flest virksomheter trenger flere tømrere og snekkere, elektrikere og rørleggere, framgår det av undersøkelsen.

Totalt mangler norske bedrifter 60 000 arbeidstakere. Det er en økning på 15 000 siden i fjor. I alle fylker ventes det sysselsettingsvekst, opplyser nav.no

3 kommentarer til “Lærlinger får baksmell av seriøsitetskravene

  1. Er dette virkelig en sak? Har man ansatte med mer enn 5-6 års erfaring innen det aktuelle faget så kan man virke som instruktør og bedriften er godkjent lærebedrift. Blir tåpelig å skylde på de store bedriftene som vil etterleve seriøsitetsbestemmelsene. Nå må bransjen slutte å snakke hverandre ned og heller samhandle.

  2. Stor kamp om arbeidskrafta er ingen ønsket situasjon for en arbeidsgiver. Faktisk er det bedre når storentreprenørene som får storoppdrag i et område, har med seg mannskap fra bemanningsbyrå, enn at de skal «sope» området for fagfolk på bekostning av de lokale bedriftene.

  3. Vittig! Så nå er det fritt frem fra Byggmesterforbundet på å gjøre innleie? Snakk om å syte for sin syke mor.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *